Zidane: A szerdaihoz hasonló teljesítményt szeretnénk nyújtani

A francia mester az Atlético elleni mérkőzés után.

A mérkőzésről:
„Sok szó esett a napokban a nagyszerű szerdai teljesítményünkről. Mi csak szeretnénk felkészülni a holnapi meccsre, és kizárólag erre a találkozóra szeretnénk koncentrálni. Ez egy jó meccs lesz, az egyik legfontosabb a naptárunkban, egy derbi, amelyen minden egyes játékos szerepelni akar.”

„Mi minden meccsen azt szeretnénk megmutatni, hogy milyen csapat vagyunk, és nem gondolkodunk azon, hogy bajnokok leszünk-e vagy nem. Minden mérkőzést meg akarunk nyerni. Mindig ez volt a helyzet, ilyen versenyző típusok vagyunk. Ez egy nagyszerű mérkőzés lesz, mindannyian erre koncentrálunk, anélkül, hogy a bajnokság megnyerésével foglalkoznánk. Természetesen meg szeretnénk védeni a bajnoki címet. Ezt majd a végén tesszük meg. Minden egyes mérkőzés kapcsán meg vagyok győződve az elkötelezettségünkről.”

Ez egy döntő?
„Mindig döntőkről beszélünk, hiszen itt minden meccs egy döntő. Ez a mostani összecsapás is egy újabb lehetőség, hogy megmutassuk, milyen csapat vagyunk. Annyit szeretnénk, hogy nagyszerű legyen ez a mérkőzés, amilyen a szerdai is volt.”

Zidane

Az Atlético, a bajnoki cím esélyese:
„Igen, most ezt a formát mutatják. Ők egy olyan csapat, amely azt csinálja, amit a legjobban tud a pályán. Mindig is versenyképes csapat voltak, most pedig az első helyen állnak. Ismerjük őket. Mi most csak arra gondolunk, hogy mit fogunk tenni holnap este.”

Carvajal és Valverde:
„Velünk lesznek. Normál edzésmunkát végeztek, ők is a csapattal lesznek holnap.”

Utánpótlás:
„A helyzettől függ, hogy ki játszik, ahogy mindig. Sok játékos van, aki előreléphet, de mindig is ez volt a helyzet. A játékosoknak készen kell állniuk. Nagyon mély keretünk van, de mindenkinek készen kell állnia, ugyanez igaz az utánpótlás-játékosokra is.”

Marcelo és Isco:
„Mindig hinni fogok ezekben a játékosokban. Igaz, hogy mostanában nem játszottak sokat, de ők is egyértelműen a terveim részét képezik. Hosszú időn át demonstrálták, hogy milyen játékosok, hiszen rengeteg dolgot értek el itt, de most egyszerűen csak kevesebbet játszottak. Három naponta kell csapatot összeállítanom, ez a munkám. De jól edzenek, és mindenkire szükség lesz.”

„Értem, hogy nem kaptak sok játékpercet. Tényleg értem, de most ez a helyzet, ami nem tart örökké. A legfontosabb az, hogy jól dolgoznak az edzéseken, ha pedig megkapják az esélyt, készen kell állniuk. Ez minden. Rengeteg játékos van itt, 11-et kiválasztani az edző nehéz feladata.”

Lemaradás a LaLigában:
„Mindig azt kérdezitek, hogy mi fog történni. Először le kell játszanunk a meccset. Szeretnénk nagyszerű teljesítményt nyújtani, megmutatni, hogy milyen csapat vagyunk. Ez nehéz lesz, mivel erős ellenfélről van szó, amely ellen mindent bele kell adnunk, és nem szabad az eredményen gondolkodnunk. Ez egy olyan keret, amelyben olyan játékosok vannak, akik csodás dolgokra képesek, mi pedig erre koncentrálunk.”

Változtatások:
„Minden mérkőzés más. Ez volt a helyzet a minap is. Igaz, hogy nem változtattunk, de most ez egy különleges időszak. Holnap egy újabb mérkőzés vár ránk, ahol lehet, hogy öt helyen fogunk változtatni, de lehet, hogy egyen sem. Mindig a meccstől függ, hogy mit teszünk, ez befolyásolja a döntéseinket. Legalább is az én edzői elképzelésem ez.”

Simeone:
„Mindenkinek megvan a maga módszere. Én nem lehetek más típusú ember, mint amilyen vagyok, ráadásul amikor edzőnek tanultam, mindig azt mondták, hogy magamat adjam. Ez van, mindenkinek megvannak a saját hibái és kvalitásai. Simeone egy fantasztikus edző, én pedig megpróbálom a lehető legjobban végezni a munkámat.”

Az Atlético stílusa:
„Jobb, vagy rosszabb… Ők a riválisaink. Meg kell állítanunk őket. Sokan egyetértenek velem abban, hogy az Atléti hosszú idő óta remekül teljesít, én most is erre számítok. Arra koncentrálunk, hogy mi mit csináljunk, hogy miként készüljünk a meccsre, ez az, ami leginkább érdekel.”

Llorente:
„Nem lep meg a jó teljesítménye. Ő egy top játékos, és most egy olyan oldalát mutatja, amelyet talán mi nem láttunk a Real Madridnál. Másként játszik most, én pedig tudtam, hogy képes ilyen minőségű játékra, nagyon örülök neki, ennyi.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…