Courtois: Ez volt az egyik legjobb meccsünk idén

A Real Madrid csoportelsőként biztosította helyét a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőében, miután hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Borussia Mönchengladbach együttesét. A találkozó után Thibaut Courtois, Lucas Vázquez, Rodrygo és Karim Benzema állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

Courtois

A mérkőzésről: „Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, idén ez volt az egyik legjobb meccsünk. Minden jól alakult, hatékonyak voltunk és minden téren jól teljesítettünk. Mindenki tudja, milyen fontos a BL a Real Madrid számára, és mi mindig a végsőkig küzdünk. Voltak meccseink, ahol semmi nem jött össze, de a Sevilla elleni mérkőzésen és a main is megmutattuk, hogy jó formában vagyunk.”

Courtois

„Rengeteg tapasztalattal rendelkezünk, és tudjuk, hogyan kell játszani nyomás alatt. Persze a másik csapaton is múlik, hogy mi történik majd, mert nagyban megnehezíthetik a dolgunkat. Mindig maximális koncentrációval lépünk pályára, hajt minket az akarat, és néha jól alakulnak a dolgok, néha pedig kevésbé. Fejlődünk, a szezon során mindig vannak hullámhegyek és -völgyek, nekünk pedig folyamatosan hajtanunk kell. Szombaton újabb kemény összecsapás vár ránk az Atlético ellen, és nyernünk kell. Kevés gólt kaptak eddig, meg kell próbálnunk feltörni a védelmüket.”

Zidane: „Ha a Real Madridnál játszol, tisztában vagy azzal, hogy nagy nyomás nehezedik rád, ha az eredmények nem jönnek. Mindig hiszünk az edzőnkben és a csapatunkban, és ezt ma is megmutattuk.”

Lucas Vázquez

A mérkőzésről: „Nagyon jól játszottunk ma is és legutóbb Milánóban is. A csapat megmutatta, mire képes, és ezt az utat kell követnünk. Rodrygo egy nagyszerű játékos. Nagyon könnyű együtt játszani vele, remekül átlátja a játékot. Nagyon örülünk a győzelemnek. A csapatnak szüksége volt erre, és így jó pozícióból várhatjuk a folytatást. Fontos volt ez az edzőnek és nekünk is. Jó csapatot alkotunk így együtt. Nem kételkedünk a képességeinkben.”

A jövője: „Minden nap a munkámmal foglalkozom, ez a fontos. Néha a futballban nem csak az egyik vagy másik féltől függnek a dolgok. Örülök, hogy a Real Madrid játékosa vagyok.”

Rodrygo

A mérkőzésről: „Nagyon örülök a továbbjutásunknak. Ez volt ma az elsődleges célunk és a teljesítményemmel is elégedett vagyok. Mindannyian jól játszottunk. Boldogok vagyunk, mert jól teljesítettünk és továbbjutottunk, ez pedig kötelező feladat volt a Real Madrid számára. Volt néhány nehéz mérkőzésünk, és még lesz is néhány. Keményen kell edzenünk, koncentrálnunk kell, és folytatnunk kell a győzelmi sorozatot.”

Rodrygo és Benzema
forrás: realmadrid.com

Benzema

A mérkőzésről: „A mi szemszögünkből jó mérkőzés volt, ez az az út, amit követnünk kell. Minden találkozó nehéz, és mindegyikre döntőként tekintünk, mert tudjuk, milyen erős az ellenfelünk. Azonban, ha csapatként játszunk, ahogyan ma is, senki sem árthat nekünk. Mindig próbálkozunk és jól felkészülünk a mérkőzéseinkre, de néha egész egyszerűen nincs meg az a szerencsefaktor, ami a gólhoz és a három pont megszerzéséhez szükséges.”

Magabiztosság: „A mai nagyon jót tett az önbizalmunknak. Szükségünk volt egy ilyen mérkőzésre. Így fogjuk folytatni, mert most jó úton haladunk.”

Sergio Ramos: „Ő az egyik, ha nem a legjobb hátvéd a világon, és ő a kapitányunk. Mindig mellettünk áll és segít minket. Egy család vagyunk, mindig összetartunk és azért vagyunk itt, hogy nyerjünk.”

Roberto Carlos: "Büszke vagyok rá, hogy beértem Roberto Carlost a mérkőzések számában, ő egy igazi klublegenda. Boldog vagyok, és megyek tovább."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK