Casemiro: A Real Madrid megtanít arra, hogy ne csak játszd, nyerd is meg a döntőket

Szerda este kulcsfontosságú mérkőzést játszik a Real Madrid a Mönchengladbach ellen a Bajnokok Ligájában. A tét a csoportból való továbbjutás. A mai sajtótájékoztatón Zidane mellett Casemiro válaszolt az újságírók kérdéseire.

A mérkőzés
"Az egész csapat tudja, hogy holnap egy döntő vár ránk, ezért így is kell hozzáállnunk a mérkőzéshez. Ez a klub azt tanítja meg a játékosainak, hogy nem játszani, hanem megnyerni kell a döntőket. Holna szívünket-lelkünket ki fogjuk adni magunkból a pályán. Megfelelően felkészültünk a találkozóra.

Ez az idei szezon eddigi legfontosabb meccse, most csak erre fókuszálunk. Kizárólag a győzelem lebeg a szemünk előtt. Az ellenfelünk a csoport élén áll, de meg kell értenünk, hogy így is a saját kezünkben van a sorsunk. Csak ki akarunk menni a pályára, és beleadni mindent. Tudjuk, hogy nagyn nehéz lesz, de egy győzelemre vagyunk a továbbjutástól."

Zinédine Zidane
"Mit is mondhatnék Zidane-ról, és arról, amit elért a Real Madriddal? Az előző szezonban két trófeát nyert velünk, néha azonban elfelejtik, mit is tett és tesz ezért a klubért. Tudjuk, hogy ez az év nem egyszerű, és ez a Real Madridot is érinti. Két-háromnaponta játszunk meccseket, az előszezon nem volt igazi előszezon és rengeteg a sérültünk. A csapat mindent tagja száz százalékig Zidane mögött áll. Hiszünk a munkájában, és nagyra értékeljük, amit eddig elértünk együtt."

Felkészülés
"
Nem fogok arról beszélni, hogy mit fogunk csinálni. Korábban már játszottunk fontos mérkőzéseket, döntőket. Holnap ismét egy nagyon fontos találkozó vár ránk. Az egész csapatnak, az edzőknek, a szurkolóknak és a klubnak is fontos a holnapi győzelem. Egy igazi döntő lesz, készen állunk rá."

Csapatmunka
"
Nem azért vagyok itt, hogy kifogásokat keressek vagy a problémákról beszéljek. De mindannyian tudjuk, hogy az előszezon nem volt elég jó, mert nem volt elegendő idő a felkészülésre. Azóta pedig háromnaponta játszunk. A bajnokságban olyan csapatok ellen lépünk pályára, akiknek hetene egy meccsük van, így több idejük marad a felkészülésre és a regenerálódásra. Nincs időnk a pihenésre, ezért is sérülnek meg annyian."

Az ellenfél
"A Mönchengladbach egy nagyon jó csapat, ráadásul a Bajnokok Ligájában találkozunk. A futball nagyon megváltozott az idei évben, minden csapatnál látható ez a fajta hullámzás. Meg akarjuk találni a megoldást, mindenki ellen jól akarunk játszani, ezért keményen dolgozunk. Ennek ellenére tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz, de ez teljesen normális, mi sem vagyunk gépek. Lehetetlen minden meccsen a legmagasabb szinten játszani."

Sergio Ramos
"Ramosról csak elismerően lehet beszélni, egy igazi vezér. Ő a kapitányunk, a játékos, aki már nagyon hosszú ideje ennél a klubnál szerepel. Emellett a többi játékost is értékelnünk kell, akik szintén jól teljesítenek. Nacho nagyszerűen szállt be Ramos helyett, de ez Varane-ról is elmondható. Mindannyian keményen dolgoznak. Sergio Ramos a világ egyik legjobbja. Nagyon fontos, hogy nálunk játszik, és nagyon örülünk, amikor a pályán lehet. Sokat jelent a Real Madridnak."

Zidane rotációja
A játékosok nem gépek. Három vagy négy találkozón nem léptem pályára, de az edzőnk mindenkire ugyanúgy számít. Ezt többször is nyilvánvalóvá tette. Két-háromnaponta játszunk, mindekinek szükséges van a pihenésre. Ez a klucs ahhoz, hogy trófeákat tudj nyerni: az egész csapatra szükséged van.

BL vagy Európa-liga?
"Természetesen a Bajnokok Ligájában akarunk játszani. Ha ez mégsem sikerül, akkor is versenyezni szeretnénk. Ha harmadik helyen végzünk és az Európa-ligában folytatjuk, akkor nem leszünk boldogok, ennek ellenére azt is meg akarnánk nyerni. Ennél a klubnál minden meccset meg kell nyerni. Csak a győzelemre gondolunk, ezért pedig mindig keményen dolgozunk. A trófeák és a Bajnokok Ligája a mindenünk."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK