Iker Casillas: Zizou kiérdemelte a jogot, hogy a Real Madrid edzője legyen

A spanyol legenda karrierje elismeréseként kapott díjat az AS-tól. A díjátadón több, Real Madriddal kapcsolatos témáról is mondott néhány gondolatot.

„A Madrid most csak saját magától függ a BL-ben, és a bajnokság is meglehetősen nyitott. Ez most egy különleges év.”

„Zizou egy csodálatos edző, jó barát, aki minden lehetséges dolgot megtesz azért, hogy a Madrid a lehető legjobb helyen legyen. Nem élhetsz a múltban, de ő akkor is kiérdemelte a jogot, hogy a Madrid edzője legyen.”

„Sergio Ramos a Real Madrid egyik legendája, a klubnak pedig meg kell tartania a legjobbjait.”

„Hogy visszatérek-e a Madridhoz? Újra munkába állok, és meglátjuk. De az biztos, hogy a Real Madrid az otthonom, úgyhogy ha esetleg megtörténik, akkor nagyon jó lesz visszatérni.”

„Rafa Nadal egy igazán példás sportember, mindannyian nagyon szeretjük őt. Bárhová is menjen, öregbíti Spanyolország és a Real Madrid hírnevét.”

„Ez egy olyan díj, ami egy hosszú évekig tartó karrier elismerése, én pedig köszönettel tartozom azoknak, akik végig mellettem voltak az út során, nem megfeledkezve az edzőimről, csapattársaimról, a szüleim által hozott áldozatokról, a klubokról, ahol megfordultam, a Real Madridról, amely az otthonom, és amely megadta a lehetőséget, hogy egy más típusú életet élhessek, a Portóról. És persze a spanyol válogatottról sem, azokról az érzelmekről, amelyeket ennek az országnak adott. Rengeteg élményt szereztem a karrierem során. Szeretném, ha a következő ilyen díjátadó már másként zajlana, ha már meglenne a vírus elleni oltás, és ha már mindenki jól lenne. Köszönöm az AS-nak ezt a díjat, amely nagy büszkeséggel és örömmel tölt most el. Köszönöm szépen!”

„Amikor megnézem a rólam készült dokumentumfilmet, elérzékenyülök. Csodálatos felvételeket tartalmaz, a nézők szeretni fogják. Megmutathattam az embereknek, hogy attól, hogy egy ilyen eset történik az életedben, mint ez a szívroham, még továbbléphetsz. Persze vannak bizonytalanságok, de vagyunk néhányan, akik egész életükben versengő típusok voltak, és szeretjük legyőzni a kihívásokat. Ilyenek vagyunk.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK