Björn Kuipers vezeti a Gladbach elleni BL-meccset

Ez lesz a hetedik alkalom, hogy a holland szakember olyan mérkőzésen fúj, amelyen az egyik csapat a Real Madrid.

Hivatalossá vált, hogy a holland Björn Kuipers vezeti majd a Real Madrid és a Borussia Mönchengladbach összecsapását a 2020/2021-es Bajnokok Ligája-kiírás csoportkörének hatodik fordulójában. A találkozót december 9-én, szerda este 21:00-kor rendezik a madridi Alfredo Di Stéfano Stadionban. A holland szakember hetedik alkalommal vezet meccset a Madridnak.

Először a 2011/2012-es idényben találkozott egymással a két fél, akkor a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata között megrendezett CSZKA Moszkva elleni párosítás első mérkőzésén, amely 1-1-es döntetlenre végződött. De ez a szakember volt a játékvezető egy 2012/2013-as idényben megrendezett elődöntő első mérkőzésén is a Borussia Dortmund ellen, ahol Lewandowski négy góljának köszönhetően a hazaiak nyertek 4-1 arányban. De ő vezette a 2013/2014-es idény döntőjét is, ahol a blancók az Atlético Madrid ellen léptek pályára, és végül 4-1-es végeredményt követően magasba emelhették a Tizediket.

Kuipers

A 2017/2018-as idényben a Real Madrid egy csoportmeccsen és egy elődöntős mérkőzésen is találkozott a szakemberrel. Először egy Borussia Dortmund elleni 1-3-as győzelem alkalmával a csoportkör második fordulójában, majd később a Bayern München elleni, 1-2 arányban megnyert elődöntőben, a párharc első meccsén.

Az utolsó alkalom, amikor Kuipers fújta a sípot a blancók egyik mérkőzésén, a 2018/2019-es idényben volt, méghozzá a blancók AS Roma elleni, Bernabéuban megrendezett BL-csoportmeccsén, amelyet a hazaiak nyertek meg 3-0 arányban az akkor csoportkör nyitófordulójában.

Egyértelmű, hogy Kuipers jelenleg Európa egyik legtapasztaltabb játékvezetője, így a Real Madrid abban a tudatban léphet pályára a BL-csoportkör sorsdöntő mérkőzésén, hogy egy olyan bíró figyeli a történéseket, aki hozzá van szokva az olyan éles meccsekhez, mint például a 2014-es BL-döntő.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK