Egytől egyig: Sevilla – Real Madrid (0-1)

Egy elég rossz szériában érkezett a Real Madrid a Sevilla elleni mérkőzéshez. Az utóbbi időben tapasztalt játék után nem a legjobb előjelekkel várta a találkozót Zidane csapata, egy győzelemmel viszont komoly előre lépést tehetett a tabellán. Jöjjön a szokásos értékelés, továbbra is szubjektív módon.

Csapatok

Real Madrid (7)
Végre egy olyan meccs, ahol azért mutatkozott halvány reménysugár. Alapvetően az első félidőben sikerült a Sevilla fölé nőni, itt gyakorlatilag már könnyen többgólos vezetést is összeszedhetett volna a Real, elég ha csak Benzema, Kroos vagy Vinícius próbálkozásaira gondolunk. A félidő után azonban az ellenfél is megrázta magát, Courtois-nak több dolga is akadt a végső sípszóig. Végül sikerült elhozni a 3 pontot, ezzel pedig egy elég csúnya nyeretlenségi szériának szakadt vége.

Sevilla (6)
Nem úgy kezdték a meccset, ahogy vártam, a félidőig gyakorlatilag nem sok momentumuk volt, a Madrid sokkal jobban felvette a mérkőzés ritmusát. A második játékrészben aztán jöttek a próbálkozások becsülettel, jobban is játszottak ellenfelüknél. Nagyon közel járt a gólszerzéshez Ocampos vagy Suso is, végül azonban nem tudták bevenni a Real Madrid hálóját.

A mérkőzés embere – Vinícius Jr. (8)
Végre megint láttam rajta az igyekezetet, dinamikus játékot hozott ezúttal. Végül az ő becsúszása után hibázott Bounou, így az ő hathatós közreműködésével szerezte meg a vezetést, majd nyerte is meg a meccset a Real. Továbbra is érződik rajta, hogy sokszor nem hoz jó döntéseket, a befejezések pedig még mindig hiányoznak tőle – már az első félidőben volt egy elég komoly helyzete. Ennek ellenére szívét-lelkét kitette a pályára, és ezúttal ez elég volt ahhoz, hogy a meccs embere legyen.

Játékosok

Thibaut Courtois (7)
Nagyon fontos védéseket mutatott be a belga halóőr, elég ha csak De Jong ollózására, vagy mondjuk Ocampos próbálkozására gondolunk a meccs utolsó perceiben. Lábbal már kevésbé volt hatékony, több alkalommal elszórta a labdát.

Lucas Vázquez (7,5)
Ez megint egy komolyabb teljesítmény volt Lucastól, aki amellett, hogy fegyelmezett védekezést produkált, sokat tett hozzá a támadójátékhoz is. Szokásosan végigrobotolta a meccset a jobb oldalon, 6 sikeres cselt mutatott be, valamint 14 párharcából 11-et megnyert. 

Raphaël Varane (7)
Nagyon kellett már neki egy jobb meccs, az utóbbi időben jobbára az volt az ember érzése, hogy már lassan ő se tudja, mit keres a madridi védelemben. Ezúttal több labdaszerzést és fontos blokkokat mutatott be, amelyek segítségével végül sikerült megakadályozni a Sevillát a gólszerzésben, valamint volt egy veszélyes fejese az ellenfél kapuja előtt. 

Nacho (7,5)
Jó párost alkottak ezúttal Varane-nal, de sokszor kellett kisegítenie a szélső védőket is, amikor egy-egy támadás után nem értek vissza időben, és így a Sevilla szabadon kontrázhatott a két szélen. Fejpárbajokban nem tudták megverni. valamint 6 szereléssel a védelem egyik legjobbja volt.

Nacho

Ferland Mendy (7)
Többször jól kombinált a bal szélen Viníciusszal, valamint az ő beadásából született a mérkőzés egyetlen találata. Stabil védekezést mutatott hátul, bár a sevillai támadások többször az ő oldaláról jöttek, így a társaknak is be kellett segíteniük a helyén.

Luka Modrić (8)
Ezúttal végigjátszotta a 90 percet a horvát középpályás, és az utóbbi időben tapasztalt jó teljesítményét pakolta fel a pályára. Valamivel mélyebben játszott ezúttal, így több dolga volt védekezésben, de jól kezelte a sevillai letámadásokat is. 92 százalékkal övé volt a legjobb passzhatékonyság. 

Casemiro (6,5)
Nem volt ez rossz, csak elég sok labdát szórt el a brazil (68 százalékos hatékonyság), ennek ellenére viszont több alkalommal jó helyezkedéssel segítette a csapatot. Én ennél azért egy kicsit többet várnék tőle. 

Toni Kroos (7)
Volt néhány elszórt passza neki is, de összeszedett játékot mutatott, ami ezen a meccsen különösen fontos volt. Az utóbbi pár meccsén pedig nem sikerült mély nyomot hagynia a teljesítményével. Két lövéssel az ellenfél kapujára is veszélyes volt, az egyik éppen csak elkerülte a kaput. 

Karim Benzema (6,5)
Nem volt ez rossz, de nem mondanám, hogy top formában játszik. A lehetőségei mindenesetre megvoltak, még az első félidőben ő is könnyen vezetést szerezhetett volna, a lövését viszont hatalmas bravúrral sikeresen kitolta a Sevilla hálóőre. Végül 3 lövéssel fejezte be a meccset, a jövőben reméljük, hogy a gólok is megérkeznek.  

Rodrygo (6,5)
Nem ez volt élete mérközése madridi mezben, támadásban elég halovány volt, védekezésben viszont sokat járt vissza segíteni a társaknak. Végül 66 perc után Zidane lehozta a pályáról.

Cserejátékosok

Marco Asensio (6)
Rodrygót váltotta a 66. percben, tehát kapott azért időt Zidane-tól, viszont nem tudta megváltani a világot a meccs utolsó harmadában. Az az érzésem, hogy nagyon keresi a helyét a támadásokban, ami sokszor a teljesítményére is rossz hatással van.

Edzői teljesítmény – Zinédine Zidane (7)
Sikerült valamilyen szinten kirántania a csapatot abból a sokkból, ami az utóbbi időben szinte állandó volt. Az első félidőben többször megnyerhette volna a találkozót a Real, viszont a befejezések még mindig hiányoznak, ez Benzema és Vinícius helyzetére is egyaránt igaz volt. Fontos 3 pontot szerzett a csapat, főleg hogy egy elég erős gárdát sikerült megverni, ráadásul a Barcelona is vereséget szenvedett. 2020 nagyon úgy tűnik, hogy nem a nagycsapatok éve, de reméljük, hogy ezentúl elkerüljük a kellemetlen vereségeket.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…