BL: Továbbjutás? Csoportelsőség? Európa-liga? Kiesés? Számolgassunk.

Az Inter Milan győzelme a Borossia Mönchengladbach ellen azt jelentette, hogy a Real Madrid továbbjutása továbbra is a blancók saját kezében van a B csoport utolsó mérkőzései előtt.

A Borussia Mönchengladbach kikapott az Inter Milan együttesétől a BL-csoportkör előző fordulójában, így a blancók annak ellenére is megkapták a lehetőséget, hogy saját sorsukról döntsenek, hogy 2-0-ra kikaptak a Sahtar Donyeck otthonában.

Egy kijevi győzelemmel a Real Madrid automatikusan bejutott volna a legjobb 16 közé a BL-ben, azonban Dentinho és Solomon góljainak köszönhetően a 13-szoros bajnok a harmadik helyen találta magát a csoportjában a Sahtar és az első helyen álló Mönchengladbach mögött.

Az Inter szívességet tett a Madridnak
Ha a Gladbach legyőzte volna az Intert, úgy a németek bebiztosították volna, hogy csoportelsőként jussanak tovább a csoportból. Továbbá a Madridnak az utolsó fordulóban jobb eredményt kellett volna elérnie a Gladbach ellen, mint a Sahtarnak az Inter ellen, hogy továbbjussanak.

Mindenesetre az Inter megtette azt a szívességet Zidane csapatának, hogy 3-2 arányban legyőzték a Borussia-Parkban a németeket, így a blancók attól függetlenül is továbbjuthatnak a következő fordulóba, hogy mi történik a milánói mérkőzésen. Ráadásul még az is előfordulhat, hogy csoportelsők lesznek…

B csoport állása

De mi kell a továbbjutáshoz?
A Real Madrid a Gladbach legyőzésével automatikusan továbbjut.

Egy döntetlen szintén a blancóknak kedvezne, amíg az Inter megveri a Sahtart. Ebben az esetben a Madrid 8 ponttal zárná a csoportot, hasonlóan az Interrel, ám az egymás elleni eredmények miatt a blancók jutnának tovább.

Mi kell a csoportelsőséghez?
A Madrid megnyerheti a B csoportot, ha nyer a Mönchengladbach ellen, a Sahtar pedig nem tudja legyőzni az Intert.

Mi vezethet kieséshez?
A Madrid harmadikként végez, és az Európa-ligában folytatja, ha döntetlent játszik vagy kikap, a Sahtar pedig elkerüli a vereséget.

A spanyolok a csoport utolsó helyén végeznek, és elbúcsúznak az európai porondtól, ha kikapnak, miközben az Inter megveri a Sahtart.

A döntés napja: december 9.
A Bajnokok Ligája B csoportjában az utolsó forduló mindkét mérkőzését 2020. december 9-én 21:00-kor rendezik meg.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK