Mennyire Zidane hibája ez a helyzet?

Zinédine Zidane vékony jégre lépett, és ha a csapat a jövő héten kiesik a Bajnokok Ligájából, akkor sokan arra számítanak, hogy a klub megválik tőle. Én biztos vagyok abban, hogy még maga a francia mester is megértené ezt a döntést, hiszen ő lenne a felelős a blancók történetének egyik legnagyobb kudarcáért. Az Európa-liga nem a Madrid játszótere. Sokan azt sem tartják kizártnak, hogy akkor is edzőváltás lesz a blancóknál, ha a Madrid elbukik az Atlético ellen a bajnokságban úgy, hogy egyébként bejut a BL-ben a legjobb 16 közé. Pengeélen táncol a francia, de mennyiben hibáztatható ő a kialakult helyzetért?

Zidane hibája, hogy Cristiano Ronaldo pótlása Mariano Díaz és Luka Jović lett? A Madridnak komoly gondjai vannak a gólszerzéssel, amióta a portugál távozott, ez pedig egy olyan probléma, amit Julen Lopetegui és Santiago Solari is megszenvedett a francia előtt, és ami csak súlyosbodott azóta, hiszen a körülmények miatt a Madrid nem tudott világklasszis csatárt igazolni.

Zidane hibája, hogy a játékosai nem tudnak könnyű helyzetekből betalálni? A Sahtar elleni első félidő erre a legjobb példa. A blancóknak négy tiszta helyzetük volt, egyik sem végződött góllal. A Madrid kidolgozta a helyzeteket, de egyiket sem értékesítette. Így lehetetlen nyerni.

Zidane hibája, hogy nem igazolt senkit a klub a nyáron? A madridi frissítés szükségessége mindenki számára nyilvánvaló volt, de a világjárvány meghiúsította azt. A gazdasági helyzet miatt a keret érkezők nélkül maradt, Zidane pedig elfogadta azt, hogy azzal a kerettel kell dolgoznia, amelyből három hónapja még bajnokot csinált.

Zidane hibája, hogy Hazard mindig sérült? A belgának kellene a csapat sztárjának lennie, de a sérülései miatt alig tud játszani. Már 37 mérkőzést hagyott ki az érkezése óta, és ez a szám csak növekedni fog.

Zidane hibája, hogy Ramos megsérült a válogatottban? A sérülések keményen sújtják a Madridot ebben az idényben. A keddi meccs előtt a Madridnak három mérkőzése volt sorozatban, amelyen nélkülöznie kellett Ramost, Valverdét, Hazard-t és Benzemát, minden csapatrészből egy-egy alapembert. Ramos elvesztése a legdrámaibb. A legutóbbi 10 nélküle lejátszott BL-meccséből a Madrid 8-at elveszített.

Zidane hibája, hogy Vinícius és Rodrygo még mindig nem csillognak? A Madrid 100 millió eurót költött két brazilra, akik jónak tűnnek, de még nem világsztárok. Két fiatal srácról beszélünk, akik még fejlődésben vannak, és nem állnak készen arra, hogy a hátukon cipeljenek egy csapatot.

A Madrid szenvedése akkor kezdődött, amikor Cristiano Ronaldo távozott. Zidane egy meggyengült kerettel kezdte meg a menetelést, amellyel aztán megnyert egy szuperkupát és egy bajnokságot. Már önmagában ezért is tiszteletet és türelmet érdemel, most pedig mindennél nagyobb szüksége van a türelemre. Hiszen Zidane kiérdemelte ezt, és egyébként is mindig képes megváltoztatni a dolgokat.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK