Luís Castro: Képesek vagyunk ismét legyőzni a Real Madridot

A portugál szakvezető alig több mint egy hónapja karrierje egyik legboldogabb napját élhette át, amikor az Alfredo Di Stéfano stadionban csapata győzelmet aratott a Real Madrid felett. A Sahtar Donyeck elsőre komoly esélyesnek látszott a csoportból való továbbjutást illetően, azonban a Mönchengladbach ellen elszenvedett kettős vereséget követően olybá tűnik, hogy az ukrán alakulat elveszítette kezdeti lendületét. Mindenesetre Luís Castro meg van győződve arról, hogy kedden ismét meglepetést okozhatnak.

Melyik Real Madridra számít? Arra, amelyik Milánóban legyőzte az Intert, vagy arra, amelyik a hétvégén az Alavés ellen lépett pályára?
Az elmúlt időszak és a hétvége eseményeit látva úgy tűnik, hogy a nagy klubok mind hullámzó teljesítményt nyújtanak. Az egyik napon nagyszerű játékkal rukkolnak elő, kiváló egyéni teljesítményekkel, míg egy másikon semmi nem jön össze nekik. Mindössze ennyit tudok mondani. Nehéz megjósolni, hogy milyen Real Madriddal fogjuk szemben találni magunkat, mert a csapatok háromnaponta játszanak, kiszámíthatatlan, hogy a fizikai állapot okán, vagy a sérülések következtében mely játékosok állnak az edző rendelkezésére.

Milyen mérkőzésre számít?
A Bajnokok Ligája ezen csoportja kifejezetten erős, kiegyensúlyozott. Kezdettől fogva a Sahtar volt az a csapat, amely a legkevesebb eséllyel lépett pályára. Ez mindvégig egyértelmű volt számunkra. Ennek ellenére nem adjuk fel a reményt, hisz a továbbjutás szempontjából sok múlik majd a Real Madrid elleni összecsapáson. Remélem, egy olyan Madriddal nézhetünk farkasszemet, amely méltán birtokolja a sorozat legtöbb serlegét. Komoly munka áll előttünk, de bizakodóak vagyunk.

Madridban sikerült meglepetést okoznia. Gondolja, hogy meg tudja ismételni ezt a bravúrt?
Szeretnénk olyan stratégiával készülni, amely meglepetést okoz, s amely a Real Madrid vereségét, illetve a Sahtar sikerét eredményezi majd. Az elképzelés teljesen más, mint amit a madridi mérkőzésen megvalósítottunk. Természetesen változtatunk a stratégián, méghozzá oly módon, hogy abból egyértelműen kitűnjön, hogy a győzelem a célunk.

A csoport állását tekintve a Sahtar vagy a Real Madrid számára sorsdöntőbb a kedd esti mérkőzés?
A továbbjutás szempontjából még mind a négy klub versenyben van. Úgy vélem, a mindent eldöntő párharcokra az utolsó fordulóig kell majd várni. Természetesen akkor, ha kedden este a Madrid győzedelmeskedik, továbbjutnak, mi pedig az Európa-ligát érő helyért lépünk pályára az utolsó csoportmérkőzésen. Hozzá vagyunk szokva az ilyesfajta nyomáshoz.

Gondolja, hogy a játékosai készek újra legyőzni a Real Madridot?
Az elmúlt években erre több hasonló példát is láthattunk. Tavaly egyetlen idegenbeli mérkőzést sem veszítettünk a Bajnokok Ligájában. Döntetlen a City ellen, győzelem az Atalanta ellen, és döntetlent játszottunk Zágrábban is. Ez a hozzáállás, ez a felkészültség már a Real Madrid elleni győzelmünk előtt is jellemző volt ránk. Nyilvánvaló, hogy a sötét ló az idei sorozatban számunkra a Borussia Mönchengladbach volt. Ennek ellenére úgy hisszük, hogy képesek vagyunk még egyszer megtenni, amit korábban már végrehajtottunk, s megverhetjük a Real Madridot. A felkészülésre, regenerálódásra rendelkezésre álló idő rendkívül rövid, de ha a céljainkra összpontosítunk, képesek lehetünk olyan dolgokat véghezvinni, melyeket végül siker koronáz.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK