Zidane: Képtelenek voltunk változtatni a játék lefolyásán

Zinédine Zidane sajtótájékoztatója az Alfredo Di Stéfano Stadion sajtószobájából az Alavés elleni mérkőzést követően.

„Nincs semmilyen magyarázatom a ma estére. Voltak jobb és rosszabb pillanataink is a mérkőzés folyamán. Különösen az elején, amikor már 3 perc elteltével gólt szereztek. Volt még időnk visszajönni a meccsbe, de utána csak egyre nehezedett a dolgunk. A milánói mérkőzéshez hasonlóan ismét jó mérkőzést játszottunk, de három nap elteltével nehéz újból egy ilyen kemény párharcot otthon lejátszani, viszont manapság már ez a realitás. Nem teszünk majd mást, mint tovább dolgozunk, és a visszatérő játékosainkkal megpróbálunk új dinamikát hozni a játékunkba. Nincs meg a szükséges kiegyensúlyozottság a játékunkban és az eredményekben sem."

„Jelen pillanatban ez a legnagyobb problémánk: a kiegyensúlyozottság. Rengeteg a sérülés. De ez van, nem fogunk kifogásokat keresni. Meg kell változtatnunk a dinamikát, ez az egyetlen út. Együtt kielemezzük a történteket, és utána kitaláljuk, hogy hol kéne változtatni. Ennyit tudunk tenni, még mielőtt kedden újból játszanánk."

Zidane

Hazard sérülése

„Szerintem, és remélem, hogy igazam van, pusztán egy kisebb zúzódásról van szó, mivel az izom nem sérült. Ő ezt mondta. Ez nem hozzáállás, és nem is tudás kérdése, ha az egyik nap olyan jól játszol, mint mi azt legutóbb tettük, ma pedig a szezon leggyengébb kezdését hozzuk. Az igaz, hogy tovább ront a dolgokon, hogy képtelenek voltunk a meccs során változtatni annak alakulásán. Ez bosszant engem és a játékosokat is."

A fordítás elmaradása

„Így alakult. Ez a valóság. Így sikerült ez a meccs. Nem lett meg a fordítás. Egy picit sikerült összeszednünk magunkat az első félidő végén bekapott gól után, de a második félidőben nyújtottak nem bizonyultak elégnek. Túl keveset tettünk azért, hogy a történtek hatását megváltoztassuk a csapaton belül. Tovább kell lépnünk, a mai estét el kell felejtenünk, és a keddi mérkőzésre kell összpontosítanunk."

Üzenet a játékosoknak?

„Ma már a keddre fogunk koncentrálni. Amit a játékosoknak fogok mondani, az köztünk marad. Én vagyok a felelős a történtekért, ezért nekem kell megoldást találnom rá. Erre fogunk törekedni. Megnézzük mi volt, amit jól csináltunk és folytatnunk kell, illetve kiegyensúlyozottabbnak kell lennünk a pályán.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK