Håland csúcsformában, de csak 2022-ben érkezhet

A norvég játékost nem először hozzák hírbe a Real Madriddal. Az AS-nél meg vannak győződve arról, hogy két év múlva fogja a klub megpróbálni megszerezni őt. A spanyol lapnál most a szurkolókat is megszavaztatták: Mbappé vagy Håland?

A Borussia Dortmund sportigazgatója, Michael Zorc péntek este nyilatkozott a norvég támadó jövőjével kapcsolatban. "Úgy látom, hogy Erling hosszú ideig velünk lesz. Mi is hosszú távra tervezünk vele, és nem veszünk minden pletykát készpénznek" – mondta Zorc.

Haaland > Mbappé

A norvég támadó már hónapok óra újra és újra címlapokra kerül. Ez nem is meglepő, hiszen finom szólva is berúgta a világfutball ajtaját. Ennél jobban csak gólokat szeret rúgni. Bár januárban a Dortmund tudott lecsapni rá, az azóta is tartó gólérzékenységének köszönhetően a Real Madrid sem feledkezett meg róla. A klub első számú célpontja Kylian Mbappé lesz 2021 nyarán, mellette pedig még a francia, Eduardo Camavinga szerepel a kívánságlistán. A Real Madrid terve, hogy 2022-ben próbálja megszerezni Erling Hålandot. Az AS készített egy szavazást, melyben arra volt kíváncsi, hogy a madridisták melyik játékost preferálják. Az eredmény eléggé egyértelmű: a szavazók 64%-a Håland-t, míg 36%-a Mbappét preferálja.

Az egyértelmű, hogy a Signal Iduna Parkban nem tudják elképzelni a jövőt Erling Håland nélkül. Ő a csapat sztárja. A Transfermarkt jelenleg 100 millióra becsüli a norvég csatár értékét – emlékeztetőül: közel egy éve 30 millióért vette meg őt a Dortmund.

A titkos egyezség

"Remek formában van, és ez nagyszerű hír a csapat számára. Nem hiszem, hogy a fejlődése megrekedne a közeljövőben" – nyilatkozta a Dortmund sportigazgatója. A Dortmund nem tud más tenni, mint küzdeni Håland-ért és 2022 nyaráért. Ahogy korábban mi is írtunk róla (az AS-re hivatkozva), 2020 januárjában, amikor Håland Németországba igazolt, született egy szóbeli megállapodás a játékos ügynöke, Mino Raiola és a Dortmund vezetősége között. Ez az egyezség arról szólt, hogy Håland 2022-ben távozhat 75 millió euróért cserébe. Láthatjuk, hogy ez az összeg már a mostani értékétől is elmarad, és még csak most jött bele a gólszerzésbe igazán. Mindenesetre a Real Madridnak nem lesz egyszerű dolga, hiszen a Juventus Cristiano Ronaldo, míg a Bayern München Robert Lewandowski utódját látja a norvégban.

Gól, gól, gól és a Bajnokok Ligája rekord

Håland nem olyan rég megnyerte a Golden Boy 2020-at, ezt pedig úgy ünnepelte, hogy négy gól rúgott a Herthának. Hétközben a Bajnokok Ligájában pedig megdöntötte Ruud Van Nistelrooy rekordját: a Club Brugge-nek lőtt két góljával ő lett a sorozatban az a játékos, aki a leggyorsabban ért el 16 találatot Ehhez mindössze 12 mérkőzésre volt szüksége. Az eddig csúcstartó, Van Nistelrooy 19 meccsen lőtt ugyanennyi gólt. Håland idei szezonja elképesztő: 13 meccsen 17 gólt szerzett, ebből 10-et a német bajnokságban. A Dortmundban pedig az eddigi 31 találkozóján 33 gólnál jár.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK