Beharangozó: Real Madrid – Alavés: 25 nap után újra meccs a Di Stéfanóban

A legutóbbi, San Siróban a BL csoportkörében elért győzelem, vagyis sorozatban a harmadik idegenbeli mérkőzés után a Real Madrid visszatér az Alfredo Di Stéfano Stadionba a LaLiga 11. fordulójában a Deportivo Alavés elleni találkozóval. Zidane csapata, amely 25 nap után először lép pályára hazai pályán, szeretné elérni hatodik győzelmét a tizedik lejátszott mérkőzésén a bajnokságan.

A Real Madrid az Alavés legutóbbi öt madridi látogatása alkalmával gólt sem kapott. A 2016/2017-es idény óta, amikor az Alavés visszajutott az első osztályba, a madridisták 12 gólt szereztek a két csapat összecsapásain.

A bajnokságban a Madrid nem szerepelt túl jól a legutóbbi meccsein, hiszen az utolsó két összecsapáson mindössze egyetlen pontot tudott begyűjteni: 4:1-es vereség a Valencia ellen, 1-1-es döntetlen a Villarreal ellen. Bár a Zidane-csapat egy mérkőzéssel kevesebbet játszott a listavezető, és a blancók előtt hat ponttal álló Sociedadnál, az Alavés után a Sevilla és az Atlético ellen is pályára lépnek a ligában, és bár az idényből még nagyon sok van hátra, hibázási lehetőség már annál kevesebb adódik.

Casemiro és Vinícius

Zidane számos játékosára nem számíthat az Alavés elleni mérkőzésen, ezúttal például mindössze öt játékra kész védője van. A védelem jobb oldalának alapemberei, Carvajal és Odriozola sérülés miatt nem lehetnek ott a mai meccsen. Éder Militão visszatért a védelem közepére, így vélhetően Nacho kapja meg a jobb oldali védő szerepét, esetleg Lucas Vázquez szerepel majd hátul. Sergio Ramos, Luka Jović, Fede Valverde és Karim Benzema szintén nem játszanak ma este.

Az idény nehezen indult Pablo Machín csapatának, de most jó sorozatban vannak a baszkok. A legutóbbi négy mérkőzésükön nem találtak legyőzőre, még a Barcelona és a Valencia sem tudott felülkerekedni rajtuk ezeken a meccseken. Jelenleg a tabella 15. helyét foglalják el 9 ponttal úgy, hogy 9 gólt szereztek és 12-t kaptak.

Az Alavés nem számolhat a koronavírusos Burguival, és a hosszabb sérülés miatt nem bevethető Manu Garcíával, illetve Pere Ponsszal sem, de visszatért a csapat edzésére Sergi García.

  

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK