Zidane: Ha egységesek vagyunk és koncentrálunk, nehéz minket legyőzni

A mai edzést követően Zinédine Zidane állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére. Az Alavés elleni mérkőzés előtt a francia szakember beszélt a sérülésekről és a szerződéshosszabbításokról is.

„Huszonnégy játékosunk van, akik mind pályára léphetnek, és ez nagyszerű mindannyiunknak, mert mindenkire szükség lesz ilyen tempó mellett. Azt a teljesítményt kerestük, amit Milánóban láthattunk. Több ilyenre lesz szükségünk és csapatként kell azon dolgoznunk, amiben jók vagyunk, mert a holnapi egy újabb döntő lesz, és három elképesztően fontos pontért szállunk harcba. Az Alavés megnehezíti majd a dolgunkat és szeretnénk tovább folytatni a jó sorozatunkat.”

„Nem a viselkedésünkben van az akarathiányban kell keresni a problémát, mert mindig győzni szeretnénk. Ez a futball, az ellenféltől függően mi is szenvedhetünk, de tudjuk, ha egységesen és koncentráltan lépünk pályára, akkor nagyon nehéz minket legyőzni. A labdarúgásban az állandóságot a legnehezebb megtalálni, mi pedig minden nap dolgozunk a koncentrációnkon függetlenül attól, hogy kevés időnk van. Minden meccsel fejlődni akarunk.”

Zidane

Győzelem a San Siróban

„Jó munkát végeztünk a meccsen. Egy döntő volt, a játékosok pedig kiválóan teljesítettek. Minden meccsünk fölött ítélkeznek, csapatként kell folytatnunk a munkát, hiba nélkül, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból.”

Sérülések

„Carvajal összeszedett valamit. Nem tudom, mennyi ideig tart majd a felépülés, nem vagyok orvos. Nem érezte jól magát. Karim sérülése több időt vesz igénybe és létfontosságú, hogy most jól érzi magát és ismét a csapattal lehet. Egy játékosnak jól kell éreznie magát ahhoz, hogy jól is teljesítsen. Sergio esetében sem vállalunk semmilyen kockázatot. Jobban érzi magát, és majd meglátjuk, mikor térhet vissza a társaihoz.”

Szerződéshosszabbítások

„Mindig fel kell mutatnod valamit. Tudjuk, hogy nem lehet kiengedni, és mindig lesznek változások a csapatban. A játékosok küzdeni akarnak, és itt akarják folytatni. Ez most a mi keretünk, ezzel kell elérnünk a céljainkat a szezon végéig. Semmin nem kell változtatnunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK