BL: Mi kell a továbbjutáshoz? És a csoportelsőséghez?

Nézzük a Madrid helyzetét, két mérkőzéssel a csoportkör vége előtt.

A Bajnokok Ligája csoportköréből való továbbjutás a legutóbbi fordulót követően már a Real Madrid kezében van.

Zinédine Zidane csapata az Inter Milan Olaszországban történt kétgólos legyőzését követően hét ponttal áll a B csoportban, ami jelenleg a csoport második helyére elegendő, de még nem jelent biztos továbbjutást.

Mivel a Sahtar Donyeck 0-4-es vereséget szenvedett a Borussia Mönchengladbachtól, az ukrán csapat visszacsúszott a harmadik helyre, és három ponttal áll a blancók mögött.

Real Madrid

A madridi lehetőségek
Ha a Real Madrid győzni tud idegenben a Sahtar Donyeck ellen az ötödik meccsnapon, úgy már biztosan továbbjut a legjobb 16 közé a csoportból. Ennyire egyszerű.

Ahhoz, hogy a csoport élen végezzenek, a blancóknak több pontot kell szerezniük a hátralévő két meccsen, mint a Mönchengladbachnak.

Egy utolsó fordulós győzelem a német együttes ellen azt jelentené, hogy Zidane fiai a csoport élén végeznek, még akkor is, ha a Sahtar ellen csak döntetlent sikerülne kiharcolni.

Ha a Gladbach nem veri meg az Intert a következő fordulóban, a Real Madrid viszont a Sahtar ellenfeleként nyerni tud, úgy a blancóknak már egy döntetlen is elegendő lenne a csoportelsőséghez.

TabellaA B csoport aktuális állása (forrás: uefa.com)

A legrosszabb is megtörténhet
A Real Madrid matematikailag még nem biztosította be továbbjutását, a Sahtar és az Inter is utolérheti a spanyol óriást.

Ha a Sahtar ellen csak döntetlent játszanak Zidane fiai, akkor az utolsó fordulóban legalább egy pontot kell szerezniük a Gladbach ellen, hiszen ellenkező esetben a Sahtar az Inter legyőzésével kiharcolhatja a továbbjutást. Egy ukrajnai vereség pedig győzelmi kényszert jelentene a blancóknak, de még a Gladbach legyőzése esetén is figyelniük kellene a másik mérkőzés végeredményét, tekintettel arra, hogy azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények a Sahtarnak kedveznének.

Ha az Inter szemszögéből vizsgáljuk az állást, úgy matematikailag akkor van esélyük az olaszoknak, ha mindkét hátralévő meccsüket megnyerik úgy, hogy közben árgus szemekkel figyelik a többi mérkőzés eredményét, hiszen egyetlen blancó pontszerzés már önmagában elegendő lenne a kiesésükhöz.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK