Zidane: Szívvel-lélekkel játszottunk ma

A Real Madrid 2-0-ra győzte le az Inter együttesét a San Siróban a Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában. A mérkőzés után Zinédine Zidane beszélt Hazard-ról és Lucas Vázquezről is, de szóba került Diego Maradona is.

A mérkőzésről

„Jól játszottunk. Három életbevágóan fontos pontot szereztünk ma este. Ez egy döntő volt, mint mindig, a csapat pedig a kezdő sípszótól fogva lelkes volt, egy pillanatig sem lankadt a figyelmük. Megérdemeltük a három pontot, tudtuk, mennyire fontos mérkőzés ez.”

„Nem tudom, ez volt-e a legjobb teljesítményünk, de a lényeg a három pont, ez volt a legfontosabb számunkra. Tegnap arról kérdeztetek, hogy képesek vagyunk-e nyerni Sergio nélkül, ma pedig bebizonyítottuk, hogy igen. Ez nagyszerű mindenki számára. Sergio nagyon boldog a csapat sikere miatt, ahogy Karim is. Ebbe mindenki beletette a maga részét. Jó teljesítményt nyújtottunk, szívvel-lélekkel játszottunk. Ez egy rendkívül fontos győzelem volt, ezen az úton kell folytatnunk.”

Zidane

„A Villareal ellen is jó mentalitással léptünk pályára. Jól játszottunk, ahogyan ma is. Irányítottuk a mérkőzést és két gólt is szereztünk. Ebbe az irányba kell haladnunk, de kemény meccsek állnak előttünk, mindegyik nehéz találkozó lesz. Elégedett vagyok a játékosokkal, megérdemelték ezt. A csapat megmutatta a szívét, karakterét és ez a legfontosabb.”

Maradona

„Sajnálom, hogy ilyen hírekkel kellett kezdenünk, mert ma este tudtuk meg és ez rendkívül szomorú, nemcsak a futballszeretőknek, hanem az egész világnak. Örök emlék számomra az 1986-os világbajnokság, én akkor voltam 14 éves, és ahogy ti is mondjátok, különleges játékos volt. Olyan volt, amilyen mindenki más lenni akart. Minden gyerek beszélni akart vele, és nekem lehetőségem volt arra, hogy elmondjam neki, hogy ő egy hihetetlen játékos és erre még mindig emlékszem. Szomorú hír, együttérzünk a családjával. Nyugodjon békében, ez a legfontosabb.”

Lucas Vázquez

„Ő egy fontos játékosa a csapatnak és a dinamikának. Hatalmas lelkesedéssel lép pályára és ez kitart az utolsó percig, mindent belead. Mindig is értékeltem a munkáját és az igyekezetét, azt, amit a pályán nyújt nekünk. Nagyon elégedettek vagyunk vele. Ő az akadémiánk növendéke. A Real Madrid a szívében él és akármikor pályára kerül, mindent belead. Elégedett vagyok vele, a csapattal és a csapat teljesítményével. Így kell folytatnunk, mindenkinek, közösen. Nem is tudom, Lucas mióta van már velünk. Sok ilyen játékos van, mint ő, például Nacho, mindannyian régóta itt vannak már és megérdemlik, hogy velünk legyenek.”

Hazard és Asensio

„Sok meccsünk van és mindegyik előtt el kell dönteni, hogy ki játsszon, de ebben közösen vagyunk benne. Elégedett vagyok Hazard-ral. Elégedett vagyok, mert játszik. Szüksége van a percekre és ma is kapott lehetőséget. Visszatért, élvezi a futballt, és tudjuk, mi rejlik benne. Szükségünk van rá a csapatban, szükségünk van a jó játékára.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK