Conte: A kezdeti nehézségek is bizonyították, hogy még nem vagyunk a Real szintjén

A Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában a Real Madrid idegenben is két vállra fektette az Antonio Conte vezette Intert. A találkozó után az olasz szakember állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

Maradona

Nagyon feldúltak vagyunk, Maradona történelmet írt a labdarúgásban. Amit ő csinált, igazi költészet volt. Nehezen birkózom meg azzal a ténnyel, hogy elment, azért is, mert nagyon fiatal volt. Mélyen megrendültem és a szívem megszakadt a halálhíre hallatán.

Mit gondol a mérkőzésről? Az Inter tett egy lépést hátrafelé?

Önmagában nehéz az olyan csapatok ellen pályára lépni, mint a Real Madrid, és még csak szerencsénk sem volt ezen a két mérkőzésen. Ha már az elején gólt kapsz, majd tíz emberrel kell folytatnod, az igencsak megnehezíti a dolgokat. Úgy hiszem, látszódott a különbség köztük és köztünk. Ennek ellenére ez nem kell, hogy letaglózzon bennünket, alázatosnak kell maradnunk a továbbiakban is. A csapatok más szinten mozognak és minden tekintetben fejlődnünk kell. Több alkalommal is megnyerték már a Bajnokok Ligáját, mi pedig még mindig ugyanazon a ponton tartunk. Nem hagyhatjuk, hogy a kívülről érkező hangok kibillentsenek minket. Dolgoznunk kell, hogy eltüntessük a köztünk tátongó űrt és esélyessé lépjünk elő.

A csapata jobban játszott a kiállítást követően. A formációváltás hamarabb is következhetett volna?

A kezdetektől fogva nehézségekbe ütköztünk: hátrányba kerültünk és ezt követően nehéz volt visszaszállni a meccsbe, már csak azért is, mert Vidalt kiállították, ez pedig tovább rontotta a helyzetünk. Mindennek ellenére, a srácok keményen dolgoztak egy nehéz ellenféllel szemben. Ez a helyzet, de az első meccsen egyértelműen jobban teljesítettünk, amikor agresszívabbak voltunk.

Forrás: inter.it
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK