Beszámoló: Inter Milan – Real Madrid (0-2): Kulcsfontosságú 3 pont a San Siróban

A Madrid nagy lépést tett a továbbjutás felé.

A Real Madrid visszatért a Tizenegyedik megnyerésének helyszínére, hogy három fontos pontot gyűjtsön be a BL-csoportból való továbbjutás felé vezető úton. A csapat egy nagyszerű első félidei teljesítménnyel alapozta meg a győzelmét, egy Nacho által kiharcolt és Hazard által értékesített büntetővel megszerezve a vezetést, majd a második félidőben Rodrygo a beállását követő első labdaérintésével növelte a blancók előnyét. Zidane csapata kiváló teljesítménnyel lépett a csoport második helyére, egy ponttal a Borussia Mönchengladbach mögé, hárommal a Sahtar Donyeck elé, és öttel az Inter Milan elé.

A madridisták domináltak a találkozó első szakaszában, és egyértelművé tették, hogy komolyan gondolják a három pont megszerzését. A blancók már hat perc után vezetést szereztek. Ødegaard játszotta meg egy csodás passzal Nachót, akit aztán Barella csak szabálytalanul tudott megállítani a tizenhatoson belül, így a játékvezető a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest Hazard értékesítette, 0-1. Zidane fiai ezt követően is nyomás alatt tartották a hazai kaput, már a 13. percben újabb esély adódott az előny növelésére, ám Lucas Vázquez távoli lövése végül a kapufáról kifelé pattant.

Real Madrid

A helyzetek továbbra is követték egymást. Hazard próbálkozott a 28. percben, ám a belga lövését Hanganovic nagyszerű mozdulattal tolta ki. A 33. percben aztán az Inter tíz emberre fogyatkozott, miután Arturo Vidal gyors egymásutánban két sárga lapos figyelmeztetést is kapott.

Az Inter tisztában volt azzal, hogy a továbbjutási esélyeinek életben tartásához gólt kell szereznie, ezért a szünet után mindent meg is tettek. Zidane pályára küldte Casemirót és Rodrygót Ødegaard és Mariano helyére az 59. percben, amelynek azonnal meg is lett a következménye, hiszen Rodrygo az első labdaérintéséből gólt szerzett. Lucas Vázquez tűpontos keresztlabdájára remekül érkezett a fiatal brazil, aki aztán kapásból lőtt kapura. A hálóba tartó lövésébe Hakimi még belekapott, így végül hivatalosan öngólként könyvelték el a találatot.

A gól a hazaiakat teljesen megzavarta a hazaiakat, akik innentől kezdve nem igazán tudták elválasztani a labdától a Real Madrid játékosait, akik folyamatos labdajáratással és akciók kidolgozásával csökkentették az Inter továbbjutási reményeit. Lucas Vázquez előtt adódott újabb lehetőség, miután Kroos beadását kapásból küldte a kapu irányába, ám kísérlete nem talált kaput. A hazaiak első kaput eltaláló lövésére a 82. percig kellett várni, ekkor Perišić kísérleténél kellett résen lennie Courtois-nak. A blancók végül nagyon fontos három ponttal a zsebükben vonulhattak le a pályáról.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK