2021. September 22., Wednesday

Mazzola: Ramosra mindig lehet számítani, ha a csapata bajban van

  • P. Jázon (pimadd)
  • Nov. 25, 2020, 10 a.m.
Sandro Mazzola, az Inter legendája adott interjút, ahol kérdezték őt egyebek mellett az 1964-es Real Madrid elleni meccsről, a jelenkori Real Madridról, illetve természetesen a ma esti mérkőzésről.

Di Stefanóról és a ’64-es meccsről
„Azt a pillanatot sosem fogom elfelejteni. Élőben láthattam a példaképem, Di Stefanót. Bementem az öltözőbe, és ő ott volt. Olyan volt, mintha nem lenne igaz, ami történik, és én csak álltam és bámultam őt. Elkezdett beszélni hozzám, de sokkos állapotban voltam, és nem értettem sokat abból amit mondott. A meccs közben a pályán is beszéltünk egymással, de a legjobb dolog az egyik gólom után történt, hiszen odajött hozzám kezet rázni, és gratulálni. Az volt nekem a legjobb érzés."

"Számomra ő a világ valaha volt legjobb játékosa, két ember kellett ahhoz, hogy sikeresen megállítsák, és még így sem sikerült ez minden esetben. Senki sem volt hozzá fogható. Azért tudtunk nyerni, mert olaszok módjára játszottunk, minden embernek megvolt a maga embere akit őrzött. Herrera azt adta utasításba, hogy ha Di Stefanónak a mosdóba kell mennie, akkor oda is kövessük őt." 

Jelenkori Real Madridról
„Imádtam Cristiano Ronaldót, amikor kommentátor voltam, akkor beszéltünk párszor, és mindig nagyon kedves volt hozzám. Nélküle nem ugyanaz a Real Madrid, még akkor sem, ha fantasztikus játékosok alkotják így is a csapatot. Az egyik ilyen fantasztikus játékos Sergio Ramos, de van egy dolog amit nagyon nem szeretek benne: a gólját amit szerzett az Inter ellen az előző fordulóban. Hihetetlen, hogy 100 gólt szerzett a Realban, amikor játszani látom, akkor Facchetti jut eszembe. Noha ő szélső védő volt, ha arra volt szükségünk, akkor előre ment, és gólokat szerzett. Ramosra mindig lehet számítani, ha a csapata bajban van.”

A ma esti BL-meccsről
„Szerintem Conténak olasz felfogásban kell felküldenie a csapatot. Hagynia kell, hogy Zidane kezdeményezzen, és akkor bevinni az ütéseket, amikor a Real hagy üres területeket. Kedveltem Zidane-t focistaként, és biztos voltam benne, hogy nagyszerű edző fog válni belőle, egyáltalán nem lepődtem meg ezen."

"Az elmúlt hónapokban sok kávéra volt szükségem a meccsekhez. Hiányzik az atmoszféra, az emberek, az egész helyzet fura, de vissza fogunk térni. Van egy tippem a meccs végkimenetelét illetően, de nem fogom elmondani. Babonás vagyok.”


Hozzászólások

Tabella