Beharangozó: Inter Milan – Real Madrid: Három pontért a San Siróba

A Real Madrid a Di Stéfanóban elért győzelem után a San Siróban is szeretne három pontot begyűjteni az Inter ellenében, hogy ezzel is közelebb kerüljön a csoportból való továbbjutáshoz.

Ma este a Real Madrid számára is megkezdődik a BL-csoportkör második fele. A blancók a San Siróban lépnek pályára az Inter Milan ellen 21:00-kor. Zinédine Zidane fiai győzelmet szeretnének elérni annak érdekében, hogy újabb három pont megszerzésével egy lépéssel közelebb kerüljenek a továbbjutáshoz.

Ez az összecsapás egy olyan pályán zajlik majd, amely a klub történelmének részét képezi. A legutóbb, amikor a Real Madrid a San Siróban lépett pályára, a Tizenegyedik elhódítását ünnepelhette. Ez a BL-győzelem volt az első a 2016 és 2018 között elért történelmi triplázás trófeái közül. A Milan stadionja Zidane számára is különleges emlékeket idéz, hiszen edzői karrierjének első trófeáját itt gyűjtötte be.

CsoportállásAktuális csoportállás a forduló előtt. (forrás: uefa.com)

„A csoport állása nagyon szoros, ennek tudatában lépünk majd pályára, és mindent megteszünk azért a három pontért”mondta Zidane a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, ahol a csapat horvát középpályása, Luka Modrić társaságában válaszolt az újságírói kérdésekre. A francia mester 21 fős keretébe visszatért Casemiro, azonban továbbra sem bevethető Benzema, Valverde és Sergio Ramos.

A két csapat első összecsapásán a csoportban Benzema, Ramos és Rodrygo góljainak köszönhetően 3-2-re nyerni tudott a Madrid. Legalább ugyanilyen teljesítményre lesz szükségük a blancóknak, ha ismét győzni akarnak ma este. Ez egyébként a Real Madrid ötödik európai kupameccse lesz az Inter otthonában. 

„Úgy kell teljesítenünk, hogy az reményt adjon a továbbjutást illetően”mondta Conte a meccs előtti sajtótájékoztatón. Az olaszokhoz visszatér Romelu Lukaku, aki a Di Stéfanóban nem volt bevethető. A belga támadó 2 gólt vágott a hétvégén a Torino elleni meccsen, ahol az Inter 0-2-s hátrányból fordítva végül 4-2-re nyerni tudott.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK