Zidane: Amikor egy jó csapat az ellenfél, akkor bizony szenvedned kell

Holnap este nagyon fontos mérkőzést játszik a Real Madrid az Inter ellen a Bajnokok Ligájában. Ma este megtartotta Zidane a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

A mérkőzés
"A csapat jól van. Készen állunk, tudjuk, milyen fontos lesz a holnapi mérkőzés. Nagyon várjuk már, hogy pályára léphessünk. Megfelelően felkészültünk, most még hátravan egy utolsó edzés (a sajtótájékoztatót az edzés előtt volt – a szerk. kieg.), de már mindenki a holnapi meccsre koncentrál."

"Mindig is a győzelemért hajtunk. Nem mehetsz fel úgy a pályára, hogy jó a döntetlen, vagy a vereség is. Nem tudjuk, mi fog történni a mérkőzésen,de azt tudjuk, hogy mindent bele fogunk adni a győzelemért. Minden egyes mérkőzésen így lépünk pályára, győzni akarunk. Nagyon fontos meccs a holnapi, és egy újabb lehetőség, hogy jó teljesítményt nyújtsunk. Minden találkozó egy döntővel ér fel."

Visszatérés a San Siróba
"Mit is mondhatnék? A 2016-os döntő óta négy évvel tapasztaltabb lettem, de egyébként semmi nem változott, ugyanaz maradtam emberként és edzőként egyaránt. Még mindig ugyanúgy élvezem a futball minden pillanatát, és ez számomra a legfontosabb."

Eredmények Sergio Ramoss nélkül
"Tudjuk, hogy mennyire fontos számunkra Sergio. Tisztában vagyunk azzal is, hogy milyen elképesztő játékos, de a statisztikák azért vannak, hogy megcáfolják őket. Sergio nem lesz ott a pályán holnap, mert sérült. Nélküle is meg kell tennünk mindent a győzelemért. Mindannyian tudjuk, hogy ez egy döntő, amiért három pont jár. A csoport nagyon szoros, ennek tudatában lépünk majd pályára, és mindent megteszünk azért a három pontért."

A menetrend
"Most is azt tudom elmondani, amit már a napokban mondtam. Teljesen egyértelmű, hogy sok a mérkőzés, és mikor megnézzük a szezon kezdetét, akkor látjuk, hogy idő sem volt a felkészülésre. De erről már beszéltünk több alkalommal is, szóval nem kifogásokat keresek. A lényeg, hogy ti azért vagytok itt, hogy erről beszéljetek, de aztán el fogtok érni egy pontra, amikor rájöttük, hogy valóban túl sok a mérkőzés, túl sok a sérült játékos, és már a játék sem olyan látványos, mint korábban. Ebben mindenkinek megvan a maga felelőssége."

"A futball mindig is a fizikai és mentális dolgokról szólt.  A véleményem pedig az, hogy a futballnak ez csak egy-egy lehetséges megközelítése. Vannak pillanatok, amikor nagyon erősnek érzed magad, és csak arra koncentrálsz, ami a pályán történik. Néha viszont nehezebb időket kell átélni, most is egy ilyen helyzetben vagyunk. Most ezzel kell szembenéznünk. És nem csak a Real Madridról beszélek, az összes klub nehéz időket él meg ebben az idényben. Ez pedig nagyon szokatlan."

Teljesítmény az Inter és a Villarreal ellen
"Szerintem semmi sem úgy történt az Inter elleni első meccsen, ahogy most felvázoltad. Szenvedtünk a meccsen? Ez várható, de én egy olyan csapatot láttam, ami jól kezdte a találkozót és még jobban fejezte be. Szenvednek viszont kell, mert egy nagyon jó csapat az ellenfél. Ugyanez történt hétvégén a Villarreal ellen is. Vezettünk a 75. percig, és egy lehetőségből kiegyenlítettek. Ezek a dolgok sajnos megtörténnek. Nem vagyok fatalista, csak azt mondtom, hogy ezek megtörténnek a futballban. Folyamatosan dolgozunk, hogy fejlődjünk védekezésben, kevesebb gólt kapjunk és többet szerezzünk."

Mariano
"A hétvégén megmutatta magát. Ő is fontos része a csapatnak. Megkapta a lehetőséget, beleadott mindent, ő is nagyon boldog a teljesítménye miatt."

Conte mint játékos
"A Juventusban ő volt a csapatkapitány, amikor ott játszottam. Nem tudok semmi különlegeset mondani, de sokat beszéltünk és ez azóta is így van."

Meggyőzni Iscót, hogy maradjon
"Isco itt van velünk. Nem fogok belemenni ebbe a témába. Isco jelenleg a mi játékosunk, és nagyon örülünk, hogy itt van."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK