Conte: Számunkra ez a meccs egy döntővel ér fel

Az Inter edzője mellett Samir Handanović nyilatkozott a holnapi BL-meccs előtt.

Samir Handanović

Miért nem tudta eddig az Inter a legjobb formáját mutatni a Bajnokok Ligájában? Ez inkább az ellenfelek erősségéről vagy az Inter gyengeségéről beszél?

Még három meccs hátra van. Csak akkor vonhatunk le végleges következtetéseket, ha minden meccsünket lejátsszuk. Úgy gondolom, hogy az eddigi találkozók miatt többet panaszkodhatunk, mint a többiek, de majd akkor beszéljünk erről, ha véget érnek a csoportmeccsek.

Erőt tudsz meríteni a bekapott gólokból?

Amikor sok gólt kapsz, akkor nagy az aggodalom, de aztán meg kell vizsgálni minden gólt közelebbről is. A miérteket és a hogyanokat. Sok csapat nagyon mélyen védekezik ellenünk és főként kontratámadásokra építkeznek. A legtöbb gólt mégsem ebből kapjuk, nem briliáns megmozdulások után találnak be az ellenfelek. Javulnunk kell védekezésben, és ki kell tudnunk küszöbölni, hogy könnyű gólokat ajándékozzunk az ellenfélnek. 

Antonio Conte

Zidane azt nyilatkozta, hogy a madridi meccs olyan volt, mint egy döntő. Most úgy tűnik, hogy ez a mérkőzés számodra lesz olyan, mint egy finálé. Mit jelent ez a meccs az Inter számára?

Számunkra ez a meccs egy döntővel ér fel. Azok után, hogy a sorozat elején kétszer is döntetlent játszottunk, illetve az előző meccsen vereséget szenvedtünk, számunkra nem maradt túl sok lehetőség. Nehéz mérkőzés lesz, hiszen mindenki ismeri, hogy milyen erőt képvisel a Real Madrid, és hogy milyen múltjuk van a Bajnokok Ligájában. Jó teljesítményt kell nyújtanunk, hiszen fontos hogy jó eredményt érjünk el. Tudjuk, hogy ha eléggé akarjuk ezt, akkor el is tudjuk érni. Ezt meg is mutattuk az előző fordulóban: amint javítottunk a játékunk néhány elemén, egyből versenyben voltunk a meccsen. Hogyha végig alázatosak leszünk, és a meccs végéig tudunk fókuszálni, akkor megnyerhetjük a meccset.

Miért esik nehezére az Internek javítani a játék minőségén? Mentális okok húzódnak meg, vagy hiányzik pár elem a keretből?

Kétségkívül javítanunk kell a játékunk minőségén. Nagyon sokat várnak tőlünk, de még nem sikerült megtennünk ezt a lépést előre. Beszélhetünk még erről, de a tények ott vannak, és magukért beszélnek: mindenkinek felelősséget kell vállalni. Nekem, a játékosoknak, és mindenkinek a klubnál. Az, hogy még nem tettünk így mutatja, hogy mindannyiunknak át kell gondolnia pár dolgot.

Inter Coach Antonio Conte: “I’m Convinced We’ll Play A Great Match Against A Great Real Madrid Team” https://t.co/5fivi2C3f8 #FCIM #InterFans #ForzaInter pic.twitter.com/t47kmnfsZH

— SempreInter (@SempreIntercom) November 24, 2020

A tavalyi szezon során az Inter erősen kezdte a meccseket, sok gólt szerezve a játék első szakaszában. Idén ennek a fordítottját láthatjuk: a csapat a meccs vége felé jön bele a játékba igazán. Mi változott?

Ez így van: korábban meg volt bennünk a megfelelő hozzáállás és a könyörtelenség. Ahogy Handanovic is mondta, sok csapat defenzíven játszik ellenünk, emiatt nehezünkre esik sokszor megtalálni a réseket. Türelmesnek kell lennünk ilyenkor. Ha megnézed a számokat, akkor sokkal többet birtokoljuk most a labdát. Kevesebb terünk van kibontakozni, de meg kell találnunk a saját játékosaink, amikor előre játsszuk a labdát. Túl sokat engedünk meg az ellenfélnek, és ahogy már említettem, ha versenyezni akarunk címekért, akkor javulnunk kell minden aspektusban, kezdve a koncentrációnktól a könyörtelenségen át az éhségig.

Sok hiányzó van a Real Madridnál…

Nem hinném, hogy a Real panaszkodhat: tele van a keretük top játékosokkal, mindannyian kiváló erőt képviselnek. Mosolyognom kell azon, amikor a spanyol sajtó a hiányzókról beszél.

Gyakran kritizálják az Intert, még akkor is, amikor nyer a csapat. Nem idegesít ez téged? 

Ez valóban így van. Tudtuk, hogy ez fog történni, én is észrevettem ezt már tavaly is. Amikor olyan csapatban dolgozol, ahol ekkora presztízs van, akkor minden vagy szörnyű, vagy csodás. Ebből azonban még több erőt kellene merítenünk: meg kell értenünk, hogy a pályán mutatott teljesítménnyel kell válaszolnunk a kritikákra. Minden elénk kerülő akadályon együttes erővel kell túljutnunk. 

Játszhat Alexis Sánchez a két csatár mögött irányítóként?

Ez lehet az egyik változtatás, ha látjuk hogy az ellenfél jobban teljesít. Enélkül is eléggé támadó csapat vagyunk, hiszen a szélen lévő embereink inkább szélsőként funkcionálnak, illetve a középpályásaink a támadásokból is kiveszik a részüket. Úgy gondolom, hogy nehéz lenne így három csatárt nevezni a kezdőbe, de ha a játék nem a terveink szerint alakul, akkor ez egy megoldás lehet.

Mi a legfontosabb dolog, amit az Internek tennie kell a Real Madrid ellen?

A legfontosabb dolog, hogy megnyerjük a mérkőzést. A hátralévő három meccsünkön legalább hét pontot kell szereznünk. Holnap úgy kell teljesítenünk, hogy az reményt adjon a továbbjutást illetően. Szerintem ez a Bajnokok Ligája legnehezebb csoportja, több pontot érdemeltünk volna eddig is, mint amennyit szereztünk, de magunkba kell néznünk, és megvizsgálni az okokat, hogy miért nem értük el azokat az eredményeket, és a jövőben jobban kell teljesíteni.

Forrás: inter.it
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK