Beszámoló: Villarreal – Real Madrid (1-1): Egyetlen pont a Cerámicából

A Real Madrid a válogatott szünet utáni első mérkőzésen egy pontot szerzett a Villarreal vendégeként a spanyol bajnokság tízedik fordulójában. Sem a sok sérülés, sem pedig a hazaiak remek formája nem tudta megakadályozni, hogy Zidane fiai attól a pillanattól kezdve beleadjanak mindent, hogy az Estadio de la Cerámica gyepére léptek. Az első helyzet máris góllal zárult.

Kroos játszotta meg nagyszerűen Carvajalt, aki tökéletesen adta középre a játékszert, az érkező Mariano pedig védője szorításából gyönyörűen fejelt a kapuba. Az akciót a VAR is megvizsgálta Lucas Vázquez helyzete miatt, azonban megállapítást nyert, hogy a spanyol szélső nem volt lesen. A gól érvényes. A találatot követően a Madrid egységesnek tűnt, jól tartotta a labdát az ellenfél letámadása ellenére is, hátul pedig erősnek bizonyult, amikor a Villarreal veszélyeztetni próbált.

Real Madrid

A hazaiak nem igazán dolgoztak ki helyzeteket, Courtois-nak nem akadt dolga egészen a 20. percig, amikor is Parejo fejese szállt el nem sokkal a kapu felett. Zidane csapata fél óra játék után növelhette volna előnyét, miután Kroos remekül játszotta meg Carvajalt, a spanyol azonban nem talált kaput. Nem sokkal később Mariano vezetett egy nagyszerű kontratámadást, melynek vége egy kapufát eltaláló lövés volt a csatártól, bár ez már leshelyzetből született.

A szünet után a Villarreal mindent beleadott, láthatóan feljebb kapcsoltak egy sebességi fokozatot. Két nagyszerű helyzetet is kidolgoztak, ám sem Gerard, sem pedig Parejo nem járt sikerrel. Negyed órával a vége előtt a játékvezető a büntetőpontra mutatott, miután a menteni igyekvő Courtois késve érkezett a labdára, és elsodorta Chukwuezét. A tizenegyest Gerard értékesítette, ezzel döntetlenre módosítva az állást. Zidane pályára küldte Iscót és Viníciust, majd nem sokkal később Asensiót is, de a csapat már nem tudott újabb gólt szerezni. Mivel a hazaiak támadásai sem vezettek eredményre, így 1-1-es végeredménnyel zárult a forduló előtti második és negyedik helyezett közötti találkozó.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK