Valverde sérülése miatt átalakulhat a középpálya

A Karim Benzema, Gareth Bale és Cristiano Ronaldo által fémjelezett támadósor szállította a gólokat és segítségükkel zsinórban három Bajnokok Ligáját is nyert a Real Madrid, azonban Zinédine Zidane számára a Casemiro, Toni Kroos és Luka Modrić triója is legalább ennyire kulcsfontosságú volt.

A 2018-as kijevi BL-döntő óta azonban nem alakult olyan jól utóbbi három játékos sorsa. Még mindig habfehérben játszanak hétről hétre, azonban dominanciájukat néhány fiatal tehetség törte meg. Fede Valverde szépen beilleszkedett a csapatba, és Zidane előszeretettel játszatta egészen a Valencia elleni sérüléséig. Az uruguayi játékos hiánya azonban megnyithatja az utat mások előtt.


Így állt fel eddig az idei szezonban a középpálya. Forrás: marca.com

Fede Valverde: a jövő vezéregyénisége?

Senki sem játszott többet nála a most futó idényben, 810 játékpercével a Real Madrid legtöbbet pályára lévő játékosa minden sorozatot figyelembe véve, és három találatával a házi góllövőlista élén is áll a középpályások között. Az eddigi 11-ből 9 mérkőzésen volt a kezdőcsapat tagja, kiemelkedő teljesítménye pedig labdaszerzésekben (46) és sikeres cselekben (15) is megmutatkozik.

Luka Modrić: még mindig tartja a lépést

A horvát aranylabdás szerepet kapott mind a 11 mérkőzésen idén, hét alkalommal kezdőként léphetett pályára – azonban a kispadon kezdett több kulcstalálkozón is, például a Barcelona vagy az Inter ellen. A rutinos mágus két találatot jegyez eddig, 510 sikeres passzánál senki sem tud többet felmutatni a csapat középpályásai közül, 20 helyzetet alakított ki társai számára, emellett neki van a legtöbb sikeres csele is (17).

Casemiro: az érinthetetlen

Zidane 4-3-3-as rendszerében a brazil játékos helye megkérdőjelezhetetlen. Casemiro szerepe létfontosságú a labdaszerzés szempontjából, és egy mérkőzést sem hagyott ki, amikor a csapat ebben a felállásban játszott – csak a Mestallában nem léphetett pályára pozitív koronavírus-tesztje miatt. Egy gólja és egy gólpassza mellett 67 labdaszerzést tud felmutatni, természetesen ez a legtöbb a csapatban.

Toni Kroos: limitált játékidő mellett is kiemelkedő

30 évesen Kroos különös helyzetbe csöppent, mert játszik ugyan, de többször is lecserélte őt a francia mester. Zidane eddig kilenc alkalommal küldte pályára a középpálya mérnökét, hat alkalommal kezdőként – azonban négyszer idő előtt el kellett hagynia a játékteret. A német válogatott játékos 21 helyzetet alakított ki eddig, ez a legtöbb a csapat középpályásai között.

Isco: meg kell ragadni a lehetőségeket

A spanyol középpályás esélyt kapott a bizonyításra, azonban láthatóan nem sikerült formába lendülnie. A 2017-es és a 2018-as BL-döntőben is kezdőjátékosként szerpelt, idén azonban nem sikerült állandó helyet kiharcolnia: mindössze háromszor kezdett, összességében pedig hat alkalommal kapott lehetőséget.

Martin Ødegaard: még várnunk kell rá

A Real Sociedadtól visszatérő fiatal tehetség az első két bajnokin kezdőként bizonyíthatott, azóta azonban folyamatosan sérülések miatt nem léphetettt pályára. Most ismét egészséges, így talán ő profitálhat a legtöbbet Valverde hiányából.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK