Fájhat Zidane feje a védelem miatt

A francia mester nincs könnyű helyzetben a védelmet illetően, a legutóbbi válogatott szünet alatt ugyanis több kulcsembere is megsérült, így játékuk kérdéses a Villareal és az Inter elleni rangadókon.

A Valencia elleni súlyos, 4-1-es vereség több problémára is rámutatott a blancók háza táján. Ezek orvoslása azonban nehézzé vált, miután Sergio Ramos a németek, Raphael Varane pedig a svédek ellen szenvedett sérülést. A kapitány a következő három meccset biztosan kihagyja, Varane holnapi játéka még kérdéses. De legalább Casemiro, Hazard és Militao is visszatérhetett a napokban a csapathoz, miután negatív lett a koronavírus-tesztjük. De nézzük, mi a helyzet a védelemmel.

Sergio Ramos

A Real Madrid és a spanyol válogatott kapitánya a németek elleni mérkőzésen érzett fájdalmat a jobb térdszalagjánál, így el kellett hagynia a pályát. A játékos szerdán további vizsgálatokon esett át, azonban a Villareal és az Inter elleni találkozók már a nyakunkon vannak, Ramos ezeken biztosan nem játszik, de valószínűleg az Alavés ellen sem.

Raphaël Varane

Ramoshoz hasonlóan ő is a válogatott meccsensérült meg, a svédek fölött aratott 4-2-es siker alkalmával. A komolyabb vizsgálatok előtt PCR-tesztet is kell végeznie, ezt követően tudhatjuk meg, mi is történt a vállával. A kihagyás ideje kérdéses, de valószínűleg a Villareal elleni összecsapást még kihagyja, és az Inter ellen térhet vissza.

Éder Militão

A brazil játékos 16 napig nem edzhetett társaival pozitív tesztjét követően. A tegnapi volt az első edzése együtt a csapattal, így elméletben akár ott is lehet a Villareal ellen, viszont valószínűleg így sem fog játszani, hiszen formán kívül van a kihagyása után.

Nacho Fernández

A csupaszív hátvéd már társaival edz, ő a Barcelona elleni mérkőzésen sérült meg október 24-én. A spanyol játékos azonban még mindig nincs 100%-os állapotban, így Zidane-nak vigyáznia kell vele.

Dani Carvajal

A jobbhátvéd a vártnál hamarabb felépült, ez pedig azt jelenti, hogy rendelkezésre állhat a két kulcsfontosságú találkozó előtt. Legutóbb a Valladolid ellen szerepelt, szeptember 30-án.

Álvaro Odriozola

Ugyanakkor sérült meg, mint Carvajal, és már ő is a csapattal készül. Visszatérésével versenyhelyzetet teremthet a jobb oldalon, hiszen Carvajal ismét bevethető és Lucas Vázquez is bizonyította, hogy lehet rá számítani ezen a poszton is.

Ferland Mendy

A francia játékos ismét pályára léphet izomhúzódását követően, mely miatt a francia válogatott mérkőzéseit is kihagyni kényszerült. Zidane minden bizonnyal nagyon örül visszatérésének, hiszen hiánya érzékelhető volt a bal oldalon.

Fede Valverde

Ugyan az uruguayi nem védő, de szükség esetén – tekintve képességeit – hátul is lehetne rá számítani, azonban térdsérülése miatt egy ideig partvonalon kívülre kényszerült.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK