Iker Casillas: Szívesen visszatérnék a Real Madridhoz

A spanyol legenda egy dokumentumfilm-sorozat promóciós eseményén nyilatkozott a MARCA újságírójának.

Hazatérés:
„Az ember nem tagadhatja, hogy 25 Real Madridnál töltött év után szívesen visszatérne a klubhoz. Ez az egyik álmom, hiszen egy világhírű klub számára lehetek hasznos, mivel nagyon jól ismerem.”

„Nem tudjuk, hogy mi történik majd, de nagyon különleges lenne visszatérni, és továbbadni azokat az értékeket, amelyeket gyerekként én magam is megkaptam. Ezek mindig a részeim lesznek.”

„A régi stáb, a játékosok… Soha nem fogok kizárni egy olyan lehetőséget, ami egy olyan helyről érkezik, ahol boldog és elégedett lehetek.”

Visszavonulás:
„Őszinte leszek, még nem nagyon élvezem a futballt nézőként. Az ember még mindig nem igazán fogja fel, hogy visszavonult. Egy játékos nagyon nehezen változtat a gondolkodásmódján.”

Szívproblémák:

„Amikor megsérülsz, az orvosok ellátnak, megmondják, hogy nagyjából mikor térhetsz vissza, te pedig megnyugszol, mert tudod, hogy eljön a visszatérés ideje. Amikor szívproblémád van, és kérdésessé válik, hogy egyáltalán visszatérhetsz-e, és ezt látod az arcukon, akkor megpróbálod megváltoztatni a gondolkodásodat. Halogatod a döntést, hogy mikor elég. Ez egy nagyon nehéz folyamat.”

„A Portónál a szemem sarkából már láttam a végét… Manapság azon gondolkodom, hogy miért így kellett történnie? De azt is tudom, hogy nagyon szerencsés voltam. Visszatekintve hálás vagyok azért, amit elértem.”

„Nagyon nehéz, mert reálisan kell látnod a dolgokat, és számításba kell venned a visszavonulás lehetőségét is. Nem csaphatod be magad egy ilyen helyzetben.”

Kapcsolatok:
„Én kapcsolatban álltam azokkal a kollégákkal, akik már abbahagyták a játékot. Szerencsés vagyok, hogy vannak olyan barátaim, akik legendák voltak, és elmondták a véleményüket.”

„Amikor közeleg a pillanat, ezek a tanácsok megkönnyítik a dolgokat. Persze egy játékos számára ez a legnehezebb ilyenkor. Reálisan látni a dolgokat.”

„Én hat vagy hét hónappal a szívroham után láttam be, hogy ez a helyzet. Apró kockázat volt csak, de az ott volt. Szerencsés voltam, hogy láthattam mindenki köszönetnyilvánítását. Belül már tudtam, hogy ennek véget kell vetni.”

„Így döntöttem el, hogy indulok a spanyol szövetség elnöki posztjáért. Ezzel a lépéssel lényegében közel kerültem ahhoz, hogy abbahagyom a futballt.”

Karrier:
„Nem változtatnék semmin. A karrierem olyan, amilyen, a jó és a rossz dolgokkal együtt.”

„Ha visszatekintek, akkor büszke lehetek mindenre, amit elértem. A Real Madrid, a spanyol válogatott, a Porto kapusa voltam… Nincs okom panaszra.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK