Szoboszlai ügynöke: Dominik készen áll a távozásra

Ismét az AS foglalkozott a magyar középpályás jövőjével.

Szoboszlai Dominikra az európai futball egyik legígéretesebb tehetségeként tekintenek manapság. Legutóbb azzal töltötte meg a címlapokat, hogy mindent eldöntő góljával kijuttatta Magyarországot a 2021-es Európa-bajnokságra, és azóta már a Real Madriddal is összeboronálták.

A játékos ügynöke, Esterházy Mátyás elismerte, hogy Szoboszlai készen áll a klubváltásra. „Megfigyelhetjük, hogy ha jól játszik, ami szerencsére gyakran előfordul, a pletykák felerősödnek. Azonban a stratégiánk nem változik meg egy vagy két meccs miatt. Hiszünk az eredetileg kidolgozott tervünkben és elképzeléseinkben, a visszajelzések pedig ezekben erősítenek meg minket, mert ezek azt bizonyítják, hogy jó úton haladunk” – nyilatkozta nemrégiben a DIGI Sport Sport 24 című műsorában.

Szoboszlai készen áll a szintlépésre

Esterházy ugyanakkor nem tudta megmondani pontosan, hogy a tehetséges játékos mikor nyit Európa élmezőnye felé. „Akár januárban, akár a következő nyáron igazol el, a legfontosabb, hogy olyan együtteshez szerződjön, ahol jó eséllyel rendszeresen játéklehetőséghez jut és folytathatja a fejlődést – számunkra ez az elsődleges. Nyilvánvaló, hogy Dominik közel áll ahhoz, hogy maga mögött hagyja az osztrák ligát, ez nem titok” – magyarázta az ügynök.

A Transfermarkt adatai szerint a fiatal játékos jelenleg 25 millió eurót ér, ez pedig reális összeg egy olyan labdarúgóért, aki a pálya közepén és bal szélről indulva is megállja a helyét. Szerződése 2022-ben jár le és nem tervez hosszabbítani, így a Salzburgnak mindenképp el kell adnia őt. A Real Madrid mellett az Arsenal és a Milan is figyelemmel kíséri a magyar tehetséget.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK