Mi lesz majd Gareth Bale-lel?

Több lehetősége is lehet a klubnak Bale-lel kapcsolatban, az sem kizárt, hogy még visszatér a spanyol fővárosba.

A Real Madrid a következő nyáron végleg megszabadulhat Gareth Bale-től. A walesi szélső a José Mourinho vezette Tottenhamhez került kölcsönben, és jól is játszik régi-új csapatában. Az angol klub jelenleg a játékos fizetésének felét állja (ez 15 millió eurót jelent éves szinten), a királyi gárda azonban középtávú befektetésként tekint erre az opcióra. Ha a játékos sikeres lesz a szigetországban, valószínűleg végleges szerződést kínálnak neki Észak-Londonban, így a Real Madrid is létfontosságú bevételhez jutna 2021 nyarán.

A spanyol fővárosban jelenleg a fizetések kiegyenlítésén és újragondolásán dolgoznak azért, hogy a jövő (és a jelen) sztárjai habfehér mezben folytathassák pályafutásukat. Az átalakulás James Rodríguez eladásával el is kezdődött, ez egyfajta megkönnyebbülést jelenthet – és helyet Mbappénak, Camavingának vagy épp Hålandnak. A legutóbbi hivatalos adatok alapján a Real Madrid első keretének teljes fizetését 283 millió euróra becsülik, de James távozásával ez a szám 18 millióval csökkent. Bale esetleges eladása további 30 millió euróval könnyítené a számlát, így természetesen sokan reménykednek abban, hogy a Tottenhamnél jól teljesít majd, hiszen ezáltal az értéke sem csökken.

A királyi gárda számára a legjobb forgatókönyv az lenne, ha a walesi szélső valósággal berobbanna a Premier League-ben, így a nyári átigazolási időszakban záporoznának érte az ajánlatok. A Transfermarkt adatai szerint a 31 éves játékos jelenleg 25 millió eurót ér. Van azonban egy másik opció is, ami ráadásul valószínűbb, mégpedig az, hogy Bale még egy évet tölt kölcsönben a Spursnél. Ebben az esetben szükségszerű lenne tárgyalnia a kluboknak arról, hogy az angolok a játékos fizetését teljes egészében állják. A harmadik lehetőség, hogy a kölcsönszerződés lejártával a walesi gyorsvonat ismét a madridi pályaudvaron áll meg. Ha ez történik, Bale nem kerülne ki teljesen a csapatból, főleg akkor, ha Zinédine Zidane addigra távozik a vezetőedző pozíciójából.

Függetlenül attól, hogy mi történik a szezon során, Gareth Bale a Real Madrid játékosa 2022. június 30-ig. A Premier League-ben igazi sztárként tekintenek rá, a szponzorok sorban állnak érte, és a Real Madrid a jelenlegi helyzetben nem engedheti meg, hogy elpocsékolja az „erőforrásait”. Bale eddig hat mérkőzésen lépett pályára Mourinho Tottenhamjében, háromszor a bajnokságban és háromszor az Európa Ligában, egy gól és egy gólpassz áll a neve mellett.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK