2022. August 14., Sunday

14 évvel ezelőtt hunyt el Puskás Ferenc

  • Doman Gergő , Gy. András
  • Nov. 17, 2020, 12:29 p.m.
A Real Madrid is megemlékezik a magyar legendáról.

2006. november 17-én, 79 éves korában hagyta itt a földi életet Puskás Ferenc, a Real Madrid és a labdarúgás történetének egyik legkiválóbb támadója. A magyar legenda egy korszak meghatározó alakja volt, köszönhetően a klub történetének egyik legeredményesebb időszakában tanúsított gólszerzési képességének. 262 mérkőzésen 242 gólt szerzett, amivel a klub góllövőinek örökranglistáján az ötödik helyet foglalja el.

Puskás Budapesten született 1927. április 1-jén, a Real Madridhoz pedig 31 esztendősen csatlakozott. Di Stéfano, Kopa, Rial és Gento mellett foglalta el helyét a csapatban, amivel létrejött a futballtörténelem egyik legerősebb támadó szekciója. Puskás három BEK-et, egy világkupát, öt bajnoki címet és egy spanyol kupát is begyűjtött a Real Madrid játékosaként. A Real Madridban sok kiemelkedő pillanata volt, ezek közül az egyik emlékezetes az 1960-as BEK-döntő volt, ami a klub ötödik ilyen trófeájának begyűjtésével végződött. Ezen a találkozón, az Eintracht Frankfurt ellen Puskás Ferenc négy alkalommal is megzörgette az ellenfél hálóját. Ez az eredmény a legerősebb európai kupasorozatban azóta is egyedülálló.


"Ez az ember egy szupertehetség volt. Nemcsak egy minőségi játékost, de egy barátot is elveszítettem. Puskás emberként és futballistaként is kiváló volt. A történelem egyik legjobb játékosa" - így búcsúzott tőle annak idején korábbi csapattársa és barátja, Alfredo Di Stéfano. 


A FIFA, elismervén Puskás Ferenc futballtörténelemben betöltött szerepét, egy díjat is elnevezett róla, amelyet minden évben a legszebb gólt szerző játékosnak ítélnek oda. Emellett a Real Madrid szobrot is emelt a legenda tiszteletére, ami a klub edzőközpontjának kiemelt helyén található.


Hozzászólások

Tabella