2020. December 4., Friday

Iker Casillas: Ha edző lennék, akkor Zidane-hoz, Del Bosquéhoz vagy Ancelottihoz hasonlítanék

  • Gy. András
  • Nov. 14, 2020, 10:04 a.m.
A Real Madrid korábbi legendás kapusa a MARCA újságírójával beszélgetett.

Az állapotáról: „Szerencsére már több mint másfél év eltelt a szívrohamom óta, a kardiológus pedig megadta az engedélyt, hogy normál életmódot folytassak. Egyértelmű, hogy a futball az én világom.”

Lehetséges jövőről: „Több különböző irányt is el tudok képzelni magamnak a futball világán belül, meglátjuk, hogy mit fogok csinálni. Ha edző lennék, úgy gondolom, hogy Zidane-hoz, Del Bosquéhoz vagy Ancelottihoz hasonlítanék, bár a pályán más típusú karakter voltam.”

Legjobb kapusok jelenleg: „Úgy gondolom, hogy Ter Stegen és Jan Oblak nagyon fontos szerepet töltöttek be a klubjukban az elmúlt időszakban, Courtois pedig hozza azt, amit vártunk tőle a Real Madridban. Hármójukat a többiek elé helyezném.”

Példaképek: „Sok emlékem van Luis Arconadáról. Ő egy fantasztikus kapus volt, én pedig szerencsés vagyok, hogy találkozhattam vele. Zubizzareta és Cañizares is példakép volt számomra, de Arconadát kedveltem a legjobban.”

A szövetség elnöki posztja: „Szerettem volna elérni, hogy a szövetség és a LaLiga kéz a kézben járjanak, hogy a játékosokért és a futballért működjenek együtt egymással. Nem zárom ki, hogy a jövőben valamikor elindulok a posztért. Végigjártam az összes korosztályos válogatott csapatot, de szeretnék segíteni a hazámnak, különösen a fiataloknak.”


Hozzászólások

Tabella