2020. December 4., Friday

Emilio Butragueño: Az új Bernabéu a világ legjobb stadionja lesz

  • Gy. András
  • Nov. 14, 2020, 9:46 a.m.
A klub intézményi kapcsolatokért felelős igazgatója a MARCA újságírójával beszélgetett a felújítás alatt álló Bernabéuról.

„A Santiago Bernabéu Stadion a jövő Real Madridjának alapvető eleme lesz, ahogy ezt Santiago Bernabéu 1947-ben gondolta. Egy új korszak kezdődik majd a klub életében. A stadion egy stratégiai helyszín lesz, a város egyik ikonja.”

„Arra törekszünk majd, hogy a stadion segítségével domináljuk a világ futballját. Az év minden napján nyitva áll majd. A szurkolók folyamatosan kiélvezhetik majd az előnyeit, nem csak az évi 30 mérkőzés alkalmával.”

„Az akarjuk, hogy mi legyünk a legjobbak, ehhez a legjobb játékosokra lesz szükségünk, a stadion pedig egy fontos stratégiai elem lesz.”

Bernabéu

„A Bernabéu a madridisták számára hatalmas büszkeség, hiszen megannyi történetet mesél el a Real Madrid történelméből, megannyi felejthetetlen éjszakáról tanúskodik, és jól mutatja azt is, hogy mi ma a Real Madrid. Ez az otthonunk, ahol a madridista család találkozik, és ahol mindannyian izgatottak leszünk.”

„A stadionnak alkalmazkodnia kell a változásokhoz, a jövőhöz. Sokakat meg fog lepni, amikor elkészül. A világ legjobb stadionja lesz, ami hatalmas büszkeséggel tölti majd el a Real Madrid szurkolóit.”

„Következetesnek kell lennünk, ezért is adtunk el és adtunk kölcsön játékosokat. Ez volt az a lépés, amire a klubnak szüksége volt. A Real Madrid mindig rendkívül aktív volt az átigazolási piacon, de most okosan kellett cselekednünk, ez most felelősségteljességről és következetességről szólt.”

„A helyzet még mindig ugyanaz. November van, meg kell vizsgálnunk, hogy miként alakulnak a dolgok. Remélhetőleg hamarosan újra úgy élvezhetjük a futballt, ahogy megszokhattuk.”


Hozzászólások

Tabella