Szoboszlai Dominik a Real Madrid radarján

A magyar válogatott tegnap este, Szoboszlai Dominik 92. percben szerzett góljával kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra. Szoboszlai ma már az AS címlapjára került.

Folytatni a fiatalítást

A Real Madrid hű szeretne maradni az elmúlt években elkezdett átigazolási stratégiájához, aminek az alapja, hogy fiatal tehetségeket, elérhető áron igazolnak a csapatba. A klub játékosmegfigyelői, élükön Juni Calafattal, folyamatosan keresik az ilyen reménységeket, jelenleg is több játékost figyel közelebbről a klub. Az AS információ szerint az egyik legpozitívabb visszajelzések Szoboszali Dominikról érkeztek.

A 20 éves középpályás, aki jelenleg az osztrák Red Bull Salzburg csapatát erősíti, már a Bajnokok Ligájában is felhívta magára a figyelmet, például betalált a Wanda Metropolitanóban az Atlético Madrid ellen. Az idei szezonban négy gólt szerzett a Bajnokok Ligájában: kettőt a selejtezők alatt, és kettőt a csoportkörben.

Szoboszlai a magyar válogatottból és az osztrák bajnokságból is kiemelkedik. Az idei pontvadászatban két gólnál és hat gólpassznál jár. 2018. január 16-án igazolt a Salzburgba, szerződése pedig 2022. június 30-ig tart. Ez azt is jelenti, hogy amennyiben nem hosszabbít, úgy a klubja csak 2021 nyarán kaphat érte egy nagyobb átigazolási összeget. A Transfermarkt szerint Szoboszlai jelenlegi értéke 25 millió euró.

Bár a neve talán annyira még nem ismert, mint például volt csapattársáé, Hålandé, ettől függetlenül több csapat is érdeklődött már a magyar játékos helyzetéről. Például az Arsenal (a hírek szerint Arteta kifejezetten kedveli a játékát), a Milan és a Lipcse is. A német csapatnak van egy kis előnye, hiszen, ahogy a Salzburgnak, úgy nekik is a Red Bull a főtámogatójuk.

Frissíteni kell a keretet

A Real Madrid jól tudja, hogy a következő szezonra meg kell újítani, fel kell frissíteni a csapatot. A klub ezért meg fogja hallgatni az ajánlatokat, például Iscoért (neki szintén 2022-ben jár le a szerződése, és 30 millió a piaci értéke). Szoboszlai előnye a sokoldalúsága is: képes a csatárok mögött és a széleken is játszani.

A klub még nem tett lépéseket, főként azért, mert a  járvány gazdaságilag is közbeszólt, de azt ne felejtsük el, hogy az idei nyáron 100 millió euró csordogált be a különböző játékoseladásokból. A Real Madridnál tisztában vannak vele, hogy ha nem jönnek az eredmények, akkor muszáj lesz megújítani és megerősíteni a keretet.

Az AS megjegyzi, hogy Szoboszlai előtt voltak már magyarok a Real Madridban. Egyikük a klub egyik legnagyobb legendája, Puskás Ferenc, aki 1958 és 1966 között, 262 mérkőzésen 242 gólt szerzett. A másik projekt nem volt ennyire sikeres, Szalai Ádám 2007 és 2010 között 24 gólig jutott a Castillában.

Az AS így zárja sorait: Szoboszlai Dominik már nemcsak ígéret, hanem a reményteli valóság.

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK