Rami: Szüksége van Benzemára a válogatottnak

A francia védő a Le Parisiennek nyilatkozott Karim Benzema helyzetéről.

A Real Madrid támadóját még 2015 végén tette ki a válogatott keretéből Didier Deschamps, miután Benzema összetűzésbe keveredett Mathieu Valbuenával. A franciák szövetségi kapitánya hajthatatlan, Benzema nem is játszott azóta a francia nemzeti csapatban. Az elmúlt években többen is felszólaltak Benzema mellett, hogy újra a válogatottban lenne a helye, de például Zidane is csak egy rövid választ kapott erre Deschamps-tól. Legutóbb a Boavista védője, Adil Rami mondta el a véleményét erről a helyzetről.

"Nagyon frusztráló, hogy Benzema nincs a francia válogatottban. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy bármiféle problémám lenne Oliver Giroud-val. Rá is szüksége van a csapatnak, mert ő is egy igazi gólszerző. De ha lenne egy egyeztetés Benzema és az edző között, akkor nagyszerű lenne Karimot újra a válogatottban látni. Benzemának nagyon fontos lenne, hogy részt vegyen egy nagy tornán. Ez az egész egy hülye szituáció. Ha nyilvános bocsánatkérésre, vagy az edzővel való találkozásra van szükség ahhoz, hogy újra válogatott legyél, akkor Karim, kérlek tedd meg. Gondolj a Les Bleus-re!" – nyilatkozta Rami.

Sokan gondolják úgy, hogy Benzema visszatérést Giroud akadályozza meg. Ezzel kapcsolatban Giroud is megszólalt nem olyan rég.

"Mindig is kritizáltak engem azért, mert Benzema nem lehet válogatott. Néhányan kitalálták, hogy valamiféle rivalizálás miatt van ez. Csak nevetni tudok ezen. Nem haragszom én senkire. Talán még jobb lett volna a karrierem, ha Benzema mellett játszhattam volna, de ezt sohasem tudjuk már meg."

Nehezen feloldható ellentétek

Benzema és Deschamps között már jóideje megszakadt a kommunikáció. A francia csatár beszélt is erről múlt hónapban az Universo Valdano című műsorban.

"Hirtelen volt egy probléma, ezért úgy gondoltam, hogy megyek és megbeszélem a nemzeti csapat edzőjével. De sohasem kaptam magyarázatot. Ezért csak arra tudtam gondolni, hogy a döntés fentről jött. És itt vége volt mindennek. A jó dolog, hogy így többet tudtam pihenni és 100%-ban a Real Madridra figyelni. Nem esett rosszul, mikor megnyerte a csapat a 2018-as világbajnokságot, persze örültem volna, ha ott lehetek, de szerencsére megnyerhettem a Bajnokok Ligáját többször is, és sok trófeát szereztem. Ha őszinte akarok lenni, akkor sokkal jobban fáj  az, hogy nem kaptam magyarázatot erre az egészre."

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK