Kroos: Az UEFA és a FIFA bábjai vagyunk

A német középpályás az Einfach mal Luppen című podcastjében mondta el őszinte véleményét a készülő Európai Szuperligáról.

Toni Kroos, a pályán mutatott precizitása mellett mindig is arról volt híres, hogy őszintén kimondta, amit gondolt, legyen szó bármilyen kényes témáról. Kroos jóideje készít podcastadásokat testvérével, Felixszel, a legutóbbi részben a labdarúgók jóléte és a futballt körülvevő intézmények is szóba kerültek.

Amikor Kroost az Európai Szuperligáról és a Nemzetek Ligájáról kérdezték, elmondta, hogy mennyire fárasztja őt, amiért a döntéshozók nem veszik figyelembe a játékosok véleményét.

"Teljesen világos, hogy ezekkel az új sorozatokkal mi, játékosok egyszerűen csak az UEFA és a FIFA bábjai vagyunk. Minden új versenysorozat, mint például a Nemzetek Ligája vagy a Klubvilágbajnokság kibővítése egy célt szolgál: a profitok maximalizálását. Ennek eléréséhez pedig mindent kifacsarnak a játékosokból. Ha lenne a labdarúgóknak szakszervezete, akkor biztosan nem játszanánk Nemzetek Ligáját, vagy nem lenne a Spanyol Szuperkupa Szaúd-Arábiában" – fejtette ki véleményét Kroos.

A német játékos emellett beszélt az egyre nagyobb figyelmet kapó Európai Szuperligáról is. Kroos egyértelműen a sorozat ellen van, mivel szerinte szembemegy a futball lényegével, hogy csak az elit csapatok játszhatnak, és attól is tart, hogy ezzel még inkább kiszélesedik a szakadék a top klubok és a többiek között.

"Mindig is nagy rajongója voltam annak, hogy ha egyszer jól mennek a dolgok, akkor hagyjuk is őket úgy, és ne nyúljunk hozzájuk. Néha ez a legjobb megoldás."

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK