Carvajal: Majd márciusban örülni fogtok, mert minden sorozatban versenyben leszünk

A Real Madrid elmúlt időszakban mutatott teljesítménye éles kritikákat gerjesztett Zinédine Zidane és játékosai felé, amire reagálva Dani Carvajal egy interjúban biztosította a blancók heves vérmérsékletű szurkolóit, hogy a csapat vissza fogja nyerni régi formáját és minden címért harcban lesz. Egy, a MARCA-val készített interjúban, a jelenleg sérülésből kifolyólag nélkülözendő jobbhátvéd beszámolt a csapat jelenlegi hullámvölgyeiről, a szerződéshosszabbításáról és a madridiak kiegyensúlyozatlan teljesítményének lehetséges okairól.

Mi a helyzet a sérüléseddel?

Sokkal jobban vagyok már, azt követően, hogy a teljes oldalsó térdszalagom megsérült. Az előre meghatározott felépülési idő 10 hét volt. Most pénteken lesz a 6. hetem, amit kihagyni kényszerülök. Már jobban érzem magam, így labdás gyakorlatokat is csinálhatok. Egyre intenzívebben megerőltethetem magam, és remélhetőleg a válogatott szünet után bevethető leszek a mester számára. Most még egy kis fájdalmat érzek azért, amikor belerúgok a labdába és amikor fordulok.

Volt benned ijedtség, amikor megsérültél?

Az igazat megvallva igen, mivel egy elég kellemetlen mozdulat volt. A lábam előre ment, a testem pedig hátra és csak egy kattanást hallottam. Egyből a legrosszabbra gondolsz. Az MRI vizsgálatot követően elmondtam egy imát, hogy csak egy kisebb sérülésről legyen szó, egy hosszabb kidőléshez képest, és abból kiindulva, hogy egy térsérülés milyen súlyos tud lenni, ez csupán egy apróság volt, aminek hallatán egyből jobban éreztem magam. Megkönnyebbülhettem.

Valóban sokkal jobban fáj egy játékosnak, amikor sérült, és látja a társait játszani, de nem segíthet?

El sem tudod képzelni. Amikor sérült vagy, tízszeresen szenvedsz, mivel semmit sem tudsz tenni a csapat segítése érdekében és ez egy picit nyugtalanító. Ha pályán kívül maradsz, az össze sem hasonlítható azzal, amikor játszol. 

Különösen a mostanihoz hasonló feszült pillanatokban, amikor minden mérkőzés döntő fontosságú.

Ez nem kérdés. Most minden mérkőzésünk különösen fontos, ráadásul minden harmadik nap játszunk. A Bajnokok Ligája első két meccsén elszenvedett vereség miatt győzelmi kényszerben vagyunk, és nincs több lehetőségünk hibázni. És akkor még ott van a bajnokság egy jó Barcelonával, az éllovas Real Sociedaddal és a szintén jól teljesítő Atlético Madriddal. Nem teheted meg, hogy lazsálsz. 38 meccs van, de mégis kénytelen vagy minden mérkőzésen a 3 pont megszerzéséért játszani, mivel egyik csapat sem fog kegyelmezni.

Mennyire nehéz az egyensúly fenntartása? Ez hátráltathatja némileg a csapatot?

Erre gondoltam én is. Minden edző és csapat a pozitív széria megtartására törekedik, de ez egy cseppet sem egyszerű. Sérülések mindig lesznek. Egy, a Real Madridhoz hasonló csapatnak rengeteg válogatott játékosa van, és most, októberben és novemberben hárommal több válogatott mérkőzés van, ami kizökkent a meccsek és az edzések ritmusából.

Szinte egy perced sincs pihenni és egyből vissza kell térned a normális kerékvágásba a következő mérkőzésig. Ez bonyolult. Továbbá, idén nem volt előszezon és ez is nehezíti a kiegyensúlyozottság megtartását a fizikai, de még inkább a mentális fáradtság következtében.

carvajal-2020-11-11

Valóban minden fel van nagyítva a Real Madrid körül? Az Inter legyőzésétől, a Valencia elleni vereség utánig mindent lehetett hallani. Hogy éled meg ezt belülről?

Mindenki, aki itt van már pár éve, hozzászokott ehhez. Mindegy, hogy legyőződ az Intert egy nagyon szoros meccsen, vagy kikapsz egy nagy riválistól, a Valenciától idegenben. Nem a mi napunk volt, de nem lehet mindig, minden meccset megnyerni. Most úgy tűnhet, hogy krízisben vagyunk és temetnek minket. Ezért hozzá kell szoknod ezekhez a dolgokhoz, az érzelmi hullámvölgyekhez, a kritikákhoz és a dicséretekhez, de a legvégén meg kell próbálnod összpontosítani és a kiegyensúlyozottság fenntartására kell törekedned.

Kevesebb kétség van a csapaton belül, mint azon kívül?

Igen. Az edzővel és a csapattal a legvégsőkig képesek lennénk egymásért küzdeni, és ez az edző filozófiája, hogy mindannyian egyek vagyunk, együtt tartunk egy irányba, és ez így volt az elmúlt években is.

A riválisaitok is hasonló helyzetben vannak. Ugyan az Atlético Madridnak egy fokkal jobb szezonja van, de ők is vereséget szenvedtek a Bajnokok Ligájában. Most egyik csapat sem dominál úgy, mint az előző években a Real Madrid vagy a Barcelona, ugye?

Nem. Rengeteg mérkőzés van, ezért bonyolult. Nem csoda, mivel a Bajnokok Ligájában szerepelünk, például most a válogatott szünet után megyünk majd Olaszországba, az azt követő héten Ukrajnába, majd utána Sevillába. Nagyon fontos mérkőzések és 3 naponta. Nehéz mindet megnyerni. Azoknak a csapatok, akik nem játszanak az európai porondon, van egy egész hetük felkészülni egy mérkőzésre, többet tudnak pihenni és készülni a következő ellenfélre.

De az elvárások a Real Madridban mindig nagyon magasak, még a legkisebb baki sem elfogadható.

Pontosan. Én sem kifogásokat keresek, eszem ágában sincs. Csak szimplán nem egyszerű az egyensúlyt megtartani, úgy, hogy közben három naponta játszol ilyen fontos meccseket. A nyugtalanság is okozhat sérüléseket. De ahogy mondtad is, mély a keretünk, és nem tehetünk mást, mint megpróbálni minden mérkőzést behúzni és az összes kupáért harcban lenni.

Mi hiányzik a csapatból egy magasabb szintű egyensúlyhoz?

Egy Cádiz elleni meglepetéssel kezdtünk hazai pályán, de úgy gondolom, hogy a csapat most fogja elérni az idény legkeményebb pontját. Azt hiszem, mindannyian jó fizikai állapotban vagyunk és remélem, hogy novembertől és decembertől kezdve kettő, vagy három jó hónapunk lesz. Mindannyian előrébb fogunk lépni.

Ez elég lesz ahhoz, hogy mindenhol versenyben legyetek?

Egyértelműek a céljaink. Három címért küzdünk minden idényben, és most egy negyedikért is, a Spanyol Szuperkupáért, ami januárban lesz, szóval mindegyiket meg akarjuk szerezni.

Te raktad le Valdebebas alapkövét. Gondolom, te szeretnéd majd az új Bernabéu alapkövét is lerakni. 

A legjobb barátaim tudják, hogy számomra rengeteget jelent, hogy ott lehettem a régi edzőküzpontban, és élvezhetem az újat is, ugyanígy vagyok a régi Bernabéuval és az újjal is. Szerintem ez mindenképpen szép lenne és olyasvalami, amit csak kevesen mondhatnak el magukról.

carvajal2-2020-11-11

És ez látszólag nem is lehetetlen a szerződéshosszabbításodból kifolyólag…

A csapattal közösen dolgozunk az ügyön. Még 2022-ig biztosan itt maradok és egyeztetünk a szerződés meghosszabbításán, de ez egy nehéz szituáció. Továbbá az egész helyzetben, amiben manapság élünk, ez még összetettebb, hiszen jelenleg nem ez a legfontosabb. A klub nem a legjobb napjait éli pénzügyi szempontból, a stadion nem nyitható meg, és ez nehéz helyzetet okoz egy ilyen szervezetnek, ami a bevételének nagy részét ezeken keresztül szerezné.

A szerződéshosszabbítást most egy kis ideig félre kell tenni és a játékra, illetve a csapat segítésére kell összpontosítanunk. Ez egy cseppet sem könnyű szituáció a vezetőség számára. A helyzet nehéz, de a szurkolóknak hinniük kell a csapatban. Végülis nem hiába vagyunk mi a LaLiga regnáló bajnokai.

Hogy lehetne a szurkolókat meggyőzni afelől, hogy a Real Madid még mindig a régi? Hogy nincsenek olyan távol a csúcstól vagy olyan mélyen, mint ahogy az sokszor látszik?

Megértem, hogy az elmúlt két hétben, amit én is kívülről követtem, nehéz azt látni, hogy nem nyer meg minden meccset a csapat, de jelen pillanatban minden sokkal kiegyenlítettebb, minden csapat rengeteget dolgozik.

A bajnokságban bármelyik riválisodnak adsz két méter szabad területet és máris oda adja a labdát, ahova csak akarja, de a szurkolókat meg kell győzni. A Real Madrid mi vagyunk, van egy nagyon jó keretünk és ne írjatok le minket, mert mindenért küzdeni fogunk. Majd márciusban örülni fogtok, mert minden sorozatban versenyben leszünk. 

Jól látom, hogy az optimistábbak közé tartozol?

Igen. Optimista vagyok amiatt, amit látok és érzek. Nem akarom kikerülni a problémákat, de úgy érzem, hogy a csapat nagyon motivált, minden játékos és edző érzi a támogatást és segítik egymást.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK