Vinícius Jr.: A Real Madridnál készen kell állni a kritikákra

Vinícius Jr. egy népszerű brazil YouTube-csatorna, a Desimpedidos vendége volt. A műsorban szó esett az Inter elleni gólpasszáról, a kritikákról, az öltözőn belüli kapcsolatairól, sőt, Vini azt is elárulta, ki a legjobb - Madridon kívüli - középső védő Spanyolországban.

A beszélgetést még az Inter elleni, 3-2-re megnyert mérkőzés után vették fel. A győzelemben kulcsszerepet vállalt a kispadról beszálló két fiatal brazil, a gólt szerző Rodrygo, és a gólpasszt adó Vini is.

"Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztük az első győzelmünket a Bajnokok Ligájában, és azért is, mert így egy kicsit megkönnyebbülhettek a szurkolóink. Ilyen jól beszállni a mérkőzésbe, ahogy Rodrygóval tettük, és győzelemhez segíteni a csapatot, mindig jó érzés" – kezdte Vinícius az online interjút, majd áttért Sergio Ramosra.

"Ramos mindig gratulál neked, mindig az egész csapathoz beszél, önbizalmat ad nekünk és jó hangulatot teremt. Bárki is szerez gólt, ő az első, aki jön ünnepelni. Ez nagyon fontos".

Szóba jött a gólpassza is, mert Rodrygo mellett Benzema is érkezett a kapu elé.

"Nem-nem, az a passz tudatosan Rodrygónak ment. Amikor megkaptam a labdát, középre néztem és láttam, hogy két Inter játékos is nagyon gyorsan visszazár. Edzéseken sokat gyakoroljuk ezeket a kapu elé belőtt labdákat és az érkezést. Hála Istennek, ragyogóan sikerült befejezni azt a támadást" – mesélte Vini.

A brazil szélső elmondta véleményét az Alfredo Di Stéfanóról is, ahol a csapat a hazai mérkőzéseit tartja zárt kapuk mögött.

"Ez egy pótstadion, de a méretek megegyeznek. Talán egy kicsit kisebb, mint a Bernabéu, de a gyep az ugyanaz".

A felvezető beszélgetés után Vinícius a nézők kérdéseire válaszolt.

Milyen érzés, hogy jól játszol csereként beállva, gólokat szerzel, gólpasszokat adsz, és mégsem vagy biztos kezdő?
Vinícius: Nem is lehetnék boldogabb. Azért vagyunk itt, hogy segítsünk a csapatnak. Én 20 éves vagyok, Rodrygo 19, és több nagyszerű játékos is elérhető a posztjainkra: Hazard, Asensio… A legfontosabb, hogy minél több tapasztalatot szerezzünk és figyeljünk, tanuljunk, mert ez sokat segít, amikor pályára lépünk. Az Inter ellen a 60. percben álltunk be, nem volt sok idő hátra, de meg kellett nyerni a találkozót.

De mégis sok kritikát kapsz…
V.: Mindig azokra gondolok, akik a legjobbat akarják nekem, a családomra, a klubnál dolgozókra, a csapattársakra, akik mindig odafigyelnek rám és segítenek, mint Marcelo és Casemiro. A kritikák pedig teljesen természetesek, amikor a világ legnagyobb klubjánál vagy. Amikor veszítünk, mindenhol rólunk beszélnek, amikor viszont nyerünk, nem ilyen vehemensek. Nem igazán látom, hogy miket mondanak rólunk, mert csak akkor kapcsolom be a TV-t, ha videójátékozni szeretnék. Közben azt is látni kell, hogy nemcsak engem kritizálnak, hanem más játékosokat is, mint Marcelo vagy Benzema. A Real Madridnál készen kell állni a kritikákra.

Ki a legjobb középső védő Spanyolországban, aki nem a csapattársad?
V.: Piqué.

Kik állnak hozzád legközelebb az öltözőn belül?
V.: Jó a kapcsolatom Benzemával, Lucas Vázquezzel, sokat beszélgetünk a pályán kívül is. Modrićcsal szintén, ebédnél mindig vele ülök.

Vissza fogsz valaha térni a Flamegóba?
V.: Biztos vagyok benne, hogy a távoli jövőben fogok még a Flamengóban játszani. Vissza akarok adni a klubnak minden, amit megérdemel.

Mióta választod a Barcelonát, amikor videójátékozol?
V.: Csak akkor voltam a Barcelonával, amikor még Neymar ott játszott, csak is miatta választottam őket. Egyébként mindig is Real Madrid szurkoló voltam, sokat voltam velük  elöl Cristianóval, Benzemával és Bale-lel.
 

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK