Bizalom kérdése, avagy a játékpercek zavarában

Zinédine Zidane mindig kihangsúlyozza, hogy ő minden játékosát egyenlő bánásmódban részesíti, azonban a meccsnaphoz érve csak 11 játékost tud pályára küldeni. A francia szakember rendre figyelemmel tartja, hogy mindenki megkapja a szükséges játékperceket, viszont még így is vannak játékosok, akik a többieknél jóval többet vannak a pályán. Vessünk tehát egy pillantást arra, hogyan is alakultak a játékosok közötti játékpercek a 2020/21-es idény első 10 mérkőzésén.

A csapat gerince

Azt hiszem nem lepődünk meg nagyon, hogy Thibaut Courtois, Karim Benzema, Raphaël Varane, Casemiro és Sergio Ramos lábaiban van a legtöbb játékperc. A belga portás az egyetlen, aki az összes lehetséges percet a pályán töltötte, míg Casemiro és Benzema mindegyik mérkőzésen szerephez jutott, azonban volt, hogy csak csereként. A belsővédők pedig 1-1 kihagyott mérkőzést számlálnak.

Valverde

Valverde: Átvette Modrić kezdő pozícióját

Nem sokkal az első ötös mögött lemaradva, rajtuk kívül az egyetlen 700 percnél többel rendelkező játékos következik, aki és az elmúlt bő 1 évben nyújtott teljesítményének köszönhetően fénysebességgel a keret oszlopos tagjává nőtte ki magát: Federico Valverde. Az uruguayi középpályás már kettővel több mérkőzésen kezdett, mint Luka Modrić, és miután a gólszerzésből is kiveszi a részét, egyelőre kifizetődőnek tűnik Zidane Valverdébe vetett hite.

Isco hullámvölgye

A listán szintén kitűnik Isco, ám teljesen más okokból kifolyólag. Ő mindősszesen 177 percet játszott 5 meccsen, a Bajnokok Ligáját egyelőre teljes mértékben mellőzve. Mivel még Luka Jović is több szerephez jutott nála, és a válogatott keretből is kikerült, ezek kétségtelenül Isco karrierjének eddigi legsötétebb napjai. 

Mendy: A baloldal birtokában

A francia balhátvéd halmozta fel a 7. legtöbb játékpercet a játékosok közül, volt, hogy még a jobboldalon is feltűnve. 8 mérkőzés alatt összefutallozott 668 percét Marcelo 4 mecss alatt kapott 360 percéhez hasonlítva nem kérdés, hogy kit részesít Zidane előnyben, a nagy meccseken is.

Kroos menedzselése

A német középpályás meglepően alacsonyan foglal helyet a listán, kevesebb mint 500 perccel, azonban ennek ellenére is 10-ből 8 mérkőzésen pályán volt, és a nagyobb párharcokon, mint például a Barcelona vagy az Inter elleni, a kezdőben kapott helyet. Érdekes, hogy Vinícius Jr. és Marco Asensio is több lehetőséget kapott (mindketten 527 percet) mint Kroos, aki januárban lesz 31 éves, így érthető, hogy Zidane próbálja okosan beosztani az erejét.

Rodrygo: Sok mérkőzés, kevés perc

Az Inter elleni mérkőzés hőse már 7. meccsén kapott lehetőséget, de csupán 206 percet játszhattott eddig összesen, amivel a lista 17. helyét foglalja el. Talán majd a legutóbbi gólja következtében több lehetőséghez jut.

jatekperc

A sérüléssel bajlódók

A lista vége felé tanyázó játékosok között vannak páran, akik abban az esetben, ha nem küszködtek volna sérülésekkel, vélhetően előkelőbb helyet foglalnának el. Közéjük tartozik Eden Hazard, Martin Ødegaard és Dani Carvajal, akik összesen is csak hatszor kaptak lehetőséget a kezdőben.

Hazard-nak egészen a 8. fordulóig kellett várnia az első pályára lépéséig, azonban már így is 144 percet töltött pályán, amíg Ødegaard pont ellenkezőleg, a szezon elején jutott 115 játékpercig, még mielőtt lesérült volna. A norvég a hírek szerint már egyre közelebb van a visszatéréshez. Nacho Fernándeznek és Éder Militãonak szintén voltak sérülései, azonban ők a többiek távollétéből tudtak még profitálni.

Percnélküliek

Pár játékos még mindig az első perceire vár, mint például a két tartalékkapus, Andriy Lunin és Diego Altube. Nem túl nagy meglepetésre Mariano Diaz is ide tartozik, míg az azóta már kölcsönben, a Romában szereplő Borja Mayoral és a Castilla-játékosok, Marvin Park és Sergio Arribas is kaptak már lehetőséget.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK