Egytől egyig: Real Madrid – Inter Milan (3-2)

A srácok tegnap este hozták a kötelezőt és 3-2-re legyőzték az Intert a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában. Nézzük meg közelebbről a csapatok és a játékosok teljesítményét. Szubjektív gondolatok és pontszámok következnek!

Csapatok

Real Madrid (7)

Minden szempontból felemás érzéseim vannak, mert bár végre ismét több gólt is rúgott a csapat, de kapott két igencsak elkerülhető találatot. Aztán hoztak egy remek első félidőt, ami után következetett egy közel érthetetlen második játékrész. De tudom, hogy minden türelem kérdése, most, hogy Hazard visszatérésével elkezdődött az a folytonosság, amire szüksége lehet a csapatnak. Nem véletlenül kezdett elöl megint a Hazard-Asensio-Benzema hármas, játékpercekre van szükségük, hogy működjün az a támadógépezet. 30 percig ragyogóan teljesítette az egész csapat, amit Zidane megálmodott. Magas letámadások, labdaszerzések a támadóharmadban, melyekből könnyedén növelhették is volna az előnyt, ha egy kicsit élesebbek azok az utolsó passzok előtti döntések. Aztán jött a szépítés. A második játékrészben pedig a szenvedés és az Inter egyenlítése. A csapat tartását viszont jól mutatja, hogy erre is képesek voltak pozitívan reagálni és megnyerni a meccset.

Inter Milan (6)

Egy jó kis futballközhely, de az olaszok próbálták játszani a játékukat. Conte következetesen hisz a 352-ben és a hátulról, egészen a kapustól induló, rövidpasszos támadásépítésben. Szépen ki volt ez találva. Csak ugye számolni kell azzal is, hogy ott az ellenfél, aki bármikor hibára kényszeríthet. Mendy meg is tette az első gól előtt. Ettől függetlenül jó focit játszott az Inter, és bármennyire is kellett az egyenlítéshez a Real Madrid szétesett védekezése, igazán dicséretes teljesítmény, hogy felálltak 2-0-ról. 

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Fede Valverde (8,5)

Bár a szerkesztőségben végül, talán még az Egyesült Államok elnökválasztásánál is szorosabb versenyben, Lucas Vázquez lett a meccs embere, nálam azért megelőzte őt az uruguayi gép. Valverde már meccsek óta a csapat legkiemelkőbb játékosa, folyamatosan hozza az átlagon felüli teljesítményt. Elképesztő mennyit fut, dolgozik és milyen sebességgel közlekedik a pályán. Egyszerűen mindenhol ott van. Ha kicsit jobban koncentrál, akkor a gól is összejöhetett volna neki. De annyi baj legyen, mert a harmadik gól előtti megindulását és a Vini elé tett labdáját azóta is loopolva nézegetem. Tényleg, miből van ez az ember?

Thibaut Courtois (6)

Nem ez volt a legszerencsésebb napja a belgának, hiszen három kaput eltaláló lövésből kettő gól lett. Ettől függetlenül Tibó bemutatott egy fontos védést is a meccs elején, amikor Lautaro Martínez lövésére ért vissza a rövidre. Emellett a labda is sokszor járt Courtois-nál, 61 labdaérintéssel és 37 passzal zárta a meccset. Itt azért megjegyezném, még mindig nem érzem a leglabdabiztosabbnak a belgát, fogalmazhatunk úgy is, hogy rúgott néhány homályt.

Lucas Vázquez (8)

Ó, a mi jolly joker Lucasunk. Minden elismerésem az övé, hogy egy számára szokatlan poszton is már sokadik meccs oldja meg remekül a feladatait. Sőt! A támadó kvalitásainak köszönhetően az ellenfél tizenhatosánál sem jött zavarba, és több alkalommal is – a céltalan beívelések helyett – jól találta meg a társakat. 3 kulcspasszal és 1 sikeresen csellel zárta a meccset, de ha egy kicsit jobban meg tudta volna idézni Ronaldinho 2005-ös spiccelését, akkor a meccs embereként zárta volna őt szívébe minden Madridista.

Raphael Varane (6)

A franciával kapcsolatban jóideje az az érzésem, hogy bármikor képes belehibázni a meccsbe. Ezt leginkább a labdakihozataloknál látom, gyakran olyan, mintha Varane túlizgulná a dolgokat, nem olyan labdabiztos. Pedig most még Ramos is ott volt mellette. Bár az első Inter gólnál későn reagálta le Barella zseniális átadását és lemaradt Lautaro Martínezről, a meccs további részében stabil volt: megnyerte az összes párharcát a földön (3) és a levegőben (1) is, és neki volt a csapatból a legtöbb labdaszerzése (6).

Sergio Ramos (7)

100 gól a Real Madridban. Leírni, kimondani is elképesztő, öröm volt újra látni, hogyan működik a Kroos-Ramos kapcsolat. A szép fejesétől és a tőle megszokott, határozott védekezéstől eltekintve viszont a kapitány szerintem benne volt mindkét kapott gólban: az elsőnél úton volt Barella felé, mire kilépett, már rég Lautarónál volt a labda, a második találatnál pedig láncait letépve rohant ki a védelemből – aztán az ő helyére játszották be az olaszok a labdát.

Ferland Mendy (7,5)

Ismét egy jó meccs a francia neve mellett. Az egész találkozón remekül használta ki fizikai adottságait és a gyorsaságát. Jó látni, hogy nyomás alatt is nemcsak gyors, de jó döntést is hoz, sőt, olykor lazán sarkazgat a saját tizenhatosánál. Kell is az önbizalom, és kell is Mendy ebbe a csapatba.

Casemiro (3,5)

Hú, hát ez talán az egyik, ha nem a leggyengébb teljesítmény volt a braziltól. Gyorsan el kell felejtenie ezt a meccset. 18-szor veszítette el a labdát, és ehhez még hozzájönnek a borzalmas lövések és az indítási kisérletek. A 250 viszont egy szép szám, meccsből még inkább, ahhoz gratulálok, Case!

Toni Kroos (6,5)

Nagyon jó első félidőt produkált a német. Nemcsak a Ramosnak adott gólpassza és a veszélyes lövése, hanem azért, mert fáradhatatlanul robotolt Valverdével a középpályán, és a letámadások utáni labdaszerzésekben is kulcsszerepe volt. A második félidőben aztán visszaesett a teljesítménye, úgyhogy ezért is indokolt volt a cseréje.

Eden Hazard (6)

Néhány jó pillanat, és más semmi. Vagyis de, 3 sikeres csel és 3 elszenvedett szabálytalanság mindössze 64 perc játék után. Finom szólva sem kímélték őt az Inter játékosai, talán ennek is köszönhető a visszafogottabb teljesítménye. De jó lesz ez, csak maradjon egészséges.

Marco Asensio (5)

Néhány szép megmozduláson kívül nem igazán sikerült maradandót alkotnia. Igaz, a 2. percben máris betalálhatott volna, ha kicsit jobban tudja helyezni a kapáslövést. Sok mindent elmond azonban a játékáról, hogy a pályán lévő közül neki volt a legkevesebb labdaérintése – igen, ebbe beleszámít Courtois is. Ami pozitívum, hogy a védekezést viszont jól megoldották Lucasszal.

Karim Benzema (7)

Big Benz megint lecsapott, egy kicsit felderengett az a bizonyos 2018-as kijevi éjszaka. Ha még jobban koncentrál, akkor a mesterhármas is könnyedén meglehetett volna neki. De ne legyünk telhetetlenek, Benzema hozta a gólt, a sok mozgást, irányította a letámadásokat és nagyot küzdött. Egyébként a Bajnokok Ligája történelmének 4. legeredményesebb játékosa. 

Cserejátékosok

Vini Jr. (7,5)

Úgy szállt be a meccsbe, ahogy egy cserének be kell szállnia. Lendületet hozott a pályára, és ennek meg is lett az eredménye, amikor Fede kiugratását felesleges érintés nélkül, egyből bepasszolta Rodrygónak. Az ilyen megoldásokból várok tőle többet.

Rodrygo (8)

A meccs előtt volt egy olyan érzésem, hogy Zidane a kezdőbe rakja őt Asensio helyett, ez nem jött be. Rodrygo viszont igen, és hiába vadászta őt le hátulról 2 másodperc után Ashley Young, cserébe a 19 éves brazil srác csodálatosan megzörgette az Inter hálóját. 8 BL-meccs, 5 gól, 3 gólpassz. Priceless.

Luka Modrić (7,5)

Minden alkalommal, amikor pályára lép Modrić, a csapat játéka letisztul és nyugodtabb lesz. Tegnap este is ez történt, pont akkor, amikor a legnagyobb szükség volt erre. Nem akarom, hogy valaha is visszavonuljon.

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (7,5)

Ha a cserékkel fejeztük be, akkor folytassuk is onnan. Zidane tegnap nagyon jó érzékkel és jó pillanatban nyúlt bele a meccsbe. A szélekre friss emberek kellettek, és a középpályát is stabilizálni kellett. Az eredmény pedig ismét a francia mester döntéseit igazolta. És akkor most ugorjunk egy kicsit vissza a meccs elejére is: a kezdőcsapatban nem volt semmi meglepő, hiszen a védelem igencsak adott, Kroos Huesca elleni pihentetés és Fede formája miatt a középpálya is, és igazából a támadóhármas is, akiknek mindennél fontosabb most, hogy meccsben legyenek. A megálmodott taktikai jól működött, kifejezetten az első 30 percben. Jók voltak a letámadások, többször hibára késztették a srácok az Inter játékosait, ezekből a szituációkból pedig könnyedén szerezhettek volna még gólt. Ez már nem Zidane-on múlott.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK