Varane: Mindent meg kell tennünk a győzelemért

A francia védő az Inter elleni mérkőzés előtt.

A mérkőzés: „Nehéz meccs lesz. Egy jó csapat ellen játszunk majd és győznünk kell. Készülünk erre, nem kell találgatásokba bocsátkoznunk, támadnunk kell és mindent beleadni. Akkor tudunk javítani a játékunkon, ha nyomás alatt vagyunk, nagyon szeretjük ezeket az összecsapásokat.”

„Ez most más, mint amihez hozzászoktunk. Úgy kell rá tekintenünk, mint egy kieséses párharcra, mindent bele kell adnunk és csapatként kell játszanunk. Minden kihívásra készen állunk, ez egy újabb lehetőség és jó teljesítményt akarunk nyújtani.”

Lukaku és az Inter: „Játszottam ellene, amikor a Manchester United labdarúgója voltam, de a válogatottban és gyerekként is összefutottunk, amikor a Lens és az Anderlecht ellen szerepeltünk. Nagyon jó játékos, akinek remek fizikai adottságai vannak. Az Internek jó kerete van. Taktikailag nagyon felkészültek, kemények és elöl is veszélyesek. Fel kell készülnünk, mert egy nagyon jó csapat ellen játszunk.”

Varane

Sergio Ramos fontossága: „Védőként jobban érzem magam, ha kompaktabb a csapat védekezése, mert ha szabad területek nyílnak, nehéz döntéseket kell hoznunk hátul. Ramos sokat ad a csapatnak és a személyisége nagyon jó hatással van ránk. Nem tudom, véletlen egybeesés-e, de nélküle nem teljesítünk olyan jól hátul. A képességeimet ő egészíti ki. Ő jobbá tesz engem, és én is őt. A legfontosabb a csapat és a válasz egyértelmű: mindenkinek jó formában kell lennie és össze kell tartanunk.”

Egységes öltöző: „Az öltözői kapcsolatok nagyon szorosak. Tudjuk, milyen felelősséggel jár a Real Madrid címere, mert érezzük a nyomást és a külvilág is figyelemmel követ minket. Hozzászoktunk ehhez és segítenünk kell egymást. Amikor az eredmények nem jönnek, a nyomás kifejezetten nagy és tudjuk, hogy egységesnek kell maradnunk és segítenünk kell egymást a pályán és azon kívül is.”

Sérülések a védelemben: „Nagyon sűrű naptárunk van, arra kell figyelnünk, hogy három naponta fizikálisan készen álljunk. Keményen kell dolgoznunk, nem aggódhatunk a sérülések miatt. Európában, ilyen mérkőzésszám mellett sok játékos szerez sérüléseket, ezzel a kockázattal tisztában vagyunk, de nem nyersz mérkőzéseket, ha a sérülésekre gondolsz. Mindig a legjobbunkat kell adnunk, hogy győzni tudjunk.”

Hazard: „Hazard nagyon jó srác, mindenről lehet vele beszélgetni. Hamar beilleszkedett az öltözőbe, top játékos, komoly kvalitásokkal. Könnyedén kibillenti az ellenfelek csapatait az egyensúlyi állapotukból, és sokat ad nekünk technikai szinten is. Mindig pozitívan gondolkodik.”

Állandóság hiánya: „Ennek több oka is lehet. A felkészülés más volt, mint korábban, a naptár pedig nagyon sűrű. Még sok dolgunk van, de csak a javulásra koncentrálunk. Tettünk néhány nagyszerű dolgot, tovább kell javulnunk. Ezzel a meccsnaptárral mindenkire szükségünk lesz, mindenki belead mindent, így az idény jól alakul majd. Meg kell találnunk az állandóságot, és jó eredményeket kell elérnünk.”

Militão: „Fel kell készülnünk az ilyen előre nem látható eseményekre, és alkalmazkodnunk kell a helyzethez. Két tesztet is végeztünk tegnap és ma is a biztonság kedvéért, arra kell koncentrálnunk, amire ráhatásunk van, és azt a lehető legjobban kell végeznünk.” 

Zidane nyilatkozatát ide kattintva elolvashatod.

A City elleni teljesítménye: „Ez már a múlt, erősebbnek kell lennünk. Nem élhetünk a múltban sem győzelmek, sem vereségek után. Nincs különbség. Előre kell tekintenünk, pozitívan kell gondolkodnunk.”

A türelem hiánya a fiatalokkal szemben: „Mindig nehéz a fiatalok dolga. Egy ilyen klubnál nem igazán van türelem, hatalmasak az elvárások, mindig nyugodtnak és összeszedettnek kell lenned, mert időre van szükséged a fejlődéshez és a tapasztalatszerzéshez. Mindig vannak fiatal játékosok, akik gyorsan fejlődnek és tanulnak. Nincs jobb tapasztalatszerzés, mint egy ilyen klubnál lenni, mivel itt gyorsabban tanulhatsz. Én is átestem ezen. Sokat és gyorsan tanulhatsz a Real Madridnál.”

Achraf: „Meg kell hoznia azokat a döntéseket, amelyek szerinte számára a legjobbak. Úgy gondolom, hogy a Real Madrid mindig különleges helyet foglal el a szívében, de a karrierjére is gondolnia kell. Egy játékos mérlegeli az ajánlatokat, és dönt a jövőjéről.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK