Egytől egyig: Real Madrid – Huesca (4-1)

A hétközi döntetlen után bíztam benne, hogy a csapat inkább a Barcelona ellen mutatott játékát húzza elő, és sikerül otthon tartani a 3 pontot. Az ellenfél a jelenleg nyeretlenül álló Huesca volt, ami alapján nem ígérkezett túlságosan nehéznek a találkozó, ezúttal tényleg kötelező volt a győzelem. Nézzük a szokásos értékelést, továbbra is szubjektív módon.

Csapatok

Real Madrid (8)
Rég nem látott gólzáport láthattunk a csapattól, ez a 4 gól legalábbis az utóbbi időben látott produkciókhoz képest minimum annak nevezhető. A mérkőzés első negyedében azonban nem ilyenek voltak a kilátások, a csapat megint elővette a betömörülő védelmek elleni szokásos játékát – a kézilabdacsapat módjára való körbeadogatás után a szélekről beívelés ezúttal sem hozott eredményt. Az Huesca több alkalommal okozott problémát a madridi védelemnek, egy-egy mélységi indítás és beívelés után viszont nem voltak elég pontosak a vendégek. Hazard gólja azonban meghozta az áttörést, majd még az első játékrész hosszabbításában Benzema szerzett megnyugtató előnyt a csapatnak. A szünet után kézben tartotta a meccset a Madrid, további két találatra az Huesca csak egyszer tudott válaszolni, így hazai pályán két vereséggel végződött mérkőzés után ezúttal győzelemmel zárta a találkozót Zidane csapata és átvette a vezetést a spanyol bajnoki tabellán. 

Huesca (4)
Jól lezárták a területeket a mérkőzés első félidejében, valamint veszélyesebben is játszottak a hazai csapatnál. A játékrész végén kapott két gól azonban teljesen megzavarta őket, Valverde góljánál a védelem szörnyen rosszul helyezkedett, de általánosságban véve sem tudták hozni a találkozó elején tapasztalt összeszedett játékukat a meccs második félidejében. Végül egy szépítő találatra futotta tőlük, ezzel azonban továbbra is nyeretlenül, kiesőhelyen tanyázik az Huesca. 

Játékosok

A mérkőzés embere – Karim Benzema (8,5)
Alapvetően két góllal és gólpasszal nem csoda, hogy a francia vitte el ezt a címet nálam. Az első félidőben nem igazán volt észrevehető, aztán Lucas beadása után mutatott némi ízelítőt a tudásából és kettőre növelte a Madrid előnyét. A második játékrészben már jobban játékban volt, Valverdének adott gólpassza szép meglátás volt. Vinícius beállása után is több helyzete adódott, végül a meccs végén Rodrygo középre fejelt labdáját juttatta a hálóba. Az Inter ellen is hasonló helyzetkihasználásra lesz szükség tőle. 

Thibaut Courtois (7)
Őszintén megvallva nem sok dolga volt, ugyanis az Huesca két alkalommal találta el a kapuját, az egyikből gól is született, amiről azonban sokkal inkább a védelem dekoncentráltsága tehetett. 

Lucas Vázquez (6,5)
Kényszerből jobbhátvédként kapott szerepet a kezdőcsapatban megint, támadásban igyekezett a csapat hasznára lenni, Benzema első góljánál ő adta a gólpasszt. Sokszor nagy területeket hagy maga mögött, ez viszont ezúttal nem járt komolyabb hátránnyal, végül 52 perc után Zidane Mendyt hozta a helyére. 

Éder Militão (6)
Számomra nem volt meggyőző a játéka, a meccs elején kicsit úgy tűnt, hogy az öltözőben maradt. Rafa Mir okozott neki kellemetlen perceket, a 7. percben csúnyán ott is hagyta a brazil védőt, végül azonban az oldalhálóba tüzelt. Nem igazán került ritmusba a mérkőzés alatt, a folyamatos játékpercek viszont ezt biztosítani tudják.

Sergio Ramos (7)
Nagyon kell ő még mindig a védelem közepére, nélküle a másik középhátvéd – legyen az bárki – szinte elveszettnek tűnik. A csapat első komoly helyzete az ő nevéhez fűződik, amikor Marcelo beadása után tudott fejelni. Az Hueasca góljánál azért csúnyán bealudt és nem tudta lereagálni a beadást, ez azonban ekkora előny birtokában ezúttal nem bosszulta meg magát. 

Marcelo (7)
A kezdőben kapott helyet, jól is játszott a brazil, habár továbbra is látszik, hogy sebességben nem mindig tudja felvenni a versenyt az ellenfelekkel. Támadásban viszont továbbra is hozzá tud tenni, 3 kulcspasszal zárta a találkozót, labdabiztossága az ellenfél térfelén sokszor segített ezúttal is. Védekezésben sem vallott szégyent, 6 szerelést mutatott be, párharcainak nagy részét megnyerte. 

Casemiro (6,5)
Szürke eminenciásként csinálta végig a találkozót, többször segítette ki a középső védőket az ellenfél támadásai során. 3 szerelés és 3 felszabadítás fűződik a nevéhez, végül Toni Kroos érkezett a helyére a 69. percben.

Fede Valverde (8)
A középpályára kell egy ilyen Valverde, lecseréléséig fáradhatatlanul robotolt a pálya minden szegletében, a letámadások során nem egyszer ő volt az, aki zavart próbált kelteni az ellenfél védelmében. Gólja komoly precizitásról tanúskodik, de a neve mellé egy gólpassz is felkerült. Benzema mellett számomra ő volt a meccs egyik legjobbja. 

Luka Modrić (6,5)
Ezúttal végig a pályán volt a horvát karmester, most sem okozott csalódást, habár nem is tudott extrát nyújtani. Kroos távollétében rá hárult a szervezés szerepe, 94 %-os passzpontossággal pedig nem is vallott szégyent. 

Eden Hazard (7,5)
Ilyesmi játékot vártunk tőle sokan, élesnek és magabiztosnak tűnt a pályán, habár még közel sincs csúcsformában. Gólja gyakorlatilag a semmiből jött parádés megmozdulás volt, ezzel pedig kicsit felszabadította a Real addigi görcsös játékát. Reméljük ezentúl elkerülik a sérülések, ennek megfelelően Zidane most sem akarta túlterhelni és 60 perc után Viníciust küldte fel a pályára. 

Marco Asensio (5,5)
Habár igyekezett mutatni valamit, számomra a csapat leggyengébb játékosa volt. Sokszor indokolatlanul sokáig cipelte a labdát, labdavesztések és gyenge beadások jellemezték a játékát. A jobb oldalon továbbra sem látom a helyét, reméljük ennél jobb játékra is képes lesz. 

Cserejátékosok

Ferland Mendy (7)
Zidane pihentetni próbálta, végül Lucas helyére be kellett állnia jobbhátvéd pozícióba. Elképzelhető, hogy a szezon folyamán több alkalommal is ott kell majd helytállnia a franciának, ezúttal jól is játszott. Több veszélyes megindulása volt, valamint sebességben továbbra is nagy segítsége a csapatnak. 

Vinícius JR (7)
Jól állt be Hazard helyére, igyekezett dinamikát vinni a támadójátékba, amolyan szokásos Vini-módon. Látványosan keresték egymást Benzemával az ominózus affér után, egy alkalommal csak a francián múlott a gól Vinícius centerezése után. Kíváncsi leszek, hogy Hazard visszatérésével milyen szerepet szán neki Zidane. 

Isco (6)
Valverde helyére érkezett a középpályára, ahol próbálta megmutatni tudását, de látszik, hogy nem igazán van játékban. 

Rodrygo (6,5)
Asensio helyére érkezett, igyekezett kicsit szélesíteni a játékot, végül Benzemának adott egy asszisztot a találkozó végén. Egyelőre csak epizódszerepek jutnak neki, kérdéses, hogy mikor tudja megmutatni a benne rejlő potenciált.

Toni Kroos (6)
Nagyjából 20 percre érkezett Casemiro helyére, hogy kicsit stabilabb legyen a labdatartás a középpályán, ezt a feladatot tökéletesen elvégezte. 

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (7,5)
A francia mester ezúttal a kezdőben szerepeltette a visszatérő Eden Hazard-t, amit ő egy góllal meg is hálált. A továbbiakban az ő feladata lesz, hogy jól legyen menedzselve a belga játékperceinek száma, még egy komolyabb sérülést nehezen tudna elviselni a játékos, de a csapat is. Asensio gyengébb játékára időben reagált, valamint Vinícius behozatala is új színt tudott vinni a támadójátékba. Jól hangolt a csapat az Inter elleni Bajnokok Ligája meccsre, ami azonban nagyon úgy tűnik, hogy a jelenlegi szituációban sorsdöntő találkozó lehet a továbbjutás szempontjából, így nagyon remélem, hogy a csapat át tudja vinni ezt a mutatott játékot a hétközi meccsre is.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…