Zidane: Hazard gólja megváltoztatta a mérkőzést

Szombat délután a Real Madrid 4-1-re legyőzte az Huesca csapatát a spanyol bajnokság 8. fordulójában. A találkozó után Zinédine Zidane beszélt Hazard és Valverde teljesítményéről, de szóba került az Inter elleni összecsapás is.

A mérkőzés

„A legfontosabb a győzelem. Olyan volt ez, mint egy döntő. A meccs előtt a győzelem fontosságáról beszéltünk és három nagyon fontos pontot szereztünk ma. A teljesítményünk nem volt tökéletes, de négy gólt is szereztünk. Ha nem szerzünk gólt, azt róják fel nekünk, ha nem játszunk jól, akkor azt. Mindenből egy kicsit. Egy kissé furcsa ez a helyzet, így a csapaton belül jó hangulatra van szükségünk, mert kívülről jövő hangok nem segítenek.”

„Az első félidőben voltak lehetőségeink. Szükségünk volt egy gólra, hogy nyílttá váljon a mérkőzés, Hazard pedig egy távoli lövéssel meg is szerezte nekünk a vezetést. Ő egy olyan játékos, aki képes villámgyorsan változtatni az eseményeken. Nagy pozitívum, hogy négyszer is betaláltunk, és az ellenfél nem okozott nagyobb problémákat azt az egy gólt leszámítva. Tudjuk, hogy védekezésben fejlődnünk kell, de közben gólokat is kell szereznünk elöl. Négyszer betalálni pedig nagyszerű.”

Zidane

„Az Huesca próbált mögénk kerülni, vagy szélre passzolni a labdát és onnan centerezni, gyakran hozták játékba a szélsőket, de úgy vélem, sikerült korlátok közé szorítanunk őket. Nem ez volt a legjobb mérkőzésünk, de az elmúlt két hét után, a kemény munkát követően boldogok lehetünk. Tudjuk, hogy képesek vagyunk jobban teljesíteni, és a következő napokban ezen is leszünk.”

Hazard

„Örülök a teljesítményének. Legutóbb 20 percet kapott, ma kezdett és egy kicsit többet játszott. Tudjuk, hogy Eden egy tehetséges játékos. Nagyszerű gólt szerzett és erre nagy szükségünk volt az első félidőben, mert a mérkőzés megváltozott a gól után. Boldogok vagyunk a teljesítménye láttán, és mert láttuk, hogyan játszott ma. Rendben van, semmiféle sérülésről nem beszélhetünk már. Elmondhatom, hogy örül a góljának csak úgy, mint a csapattársai. Három pont, négy gól, ennek örülhetünk ma.”

Valverde

„Egyáltalán nem vagyunk meglepettek. Fede konstans jó tejesítményt nyújt, megérdemli a lehetőséget. Ő egy nagyon sokoldalú játékos és ezt az utóbbi időben bizonyította is. Örülök, hogy gólt szerzett, mert ez tőle nem szokványos dolog. Egy játékos sok tekintetben fejlődhet, ez pedig különösen fontos.”

Változtatások és az Inter

„Változtattunk, mert változtatnunk kellett, de nem a keddre gondolva. Három pontot szereztünk, örülünk ennek és most kipihenjük magunkat, majd meglátjuk, hogyan készülünk a keddi meccsre. Most kiélvezzük a győzelmet, legalább a mai nap folyamán.”

Vini Jr. és Hazard együtt

„A pályán sok mindent láthatunk, különböző összeállításokat, mindössze annyi a helyzet, hogy Vini és Eden is a bal oldalon játszik. Meglátjuk, mit tehetünk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…