Zidane: Nagyon örülünk, hogy Hazard visszatért

Szombat délután 14 órától az Huesca ellen lép pályára a Real Madrid. Zidane a mai utolsó edzés után megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, melyen kitért Hazard visszatérésére, de a Benzema-Vinícius incidensre is.

A mérkőzés
"Egy újabb veszélyes ellenfél. Már korábban is elmondtam, de most újra elmondom, hogy nincs kis csapat Spanyolországban. Mindent bele kell adnunk mindenki ellen. Holnap is egy erős és versenyképes csapat ellen lépünk pályára. Éppen ezek a vonások teszi kilyen csodálatossá ezt a ligát. Egy újabb döntő számunkra, és így is fogunk hozzáállni. Három nagyon fontos pontot szerezhetünk meg, és mindent meg is teszünk érte. Csak a holnapi meccsre gondolunk, még nem foglalkozunk a keddi találkozóval. A játékosok is tisztában vannak azzal, hogy lépésről lépésre kell haladnunk, mindig a következő feladat a legfontosabb."

Eden Hazard
"Eden jól vagy, mi pedig ennek nagyon örülünk. Minden nap rendesen edz, és jó formában érzi magát. Amikor valaki hosszú időre kidől sérülés miatt, és nem lehet a pályán a társaival, az nagyon nehéz tud lenni. Minden játékos játszani akar, élvezni akarják a játékot. Most minden nagyon pozitív, örülünk, hogy visszatért. Sajnos még vannak sérültjeink, akiknek odébb van a visszatérése. Bízom benne, hogy hamarosan mindenki rendelkezésemre fog állni. Sok meccsünk van még hátra, ezért is jó hír, hogy Hazard újra bevethető. Meglátjuk, hogyan fogjuk őt visszaépíteni, a lényeg, hogy egészséges. Az a legfontosabb, hogy mindenki megfelelő állapotban legyen, mert sok mérkőzés vár még ránk."

>>>Itt tudod megnézni az Huesca elleni keretet<<<

Benzema és Vinícius Jr.
"Minden tisztázva lett. Nagyon fontos egy csapatnál, hogy a játékosok meg tudják beszélni a dolgokat. Ezt az ügyet lezártuk. Ezek a szituációk újra és újra megtörténnek a futballban, de ami a pályán történik, az ott is marad. Más dolgokra kell koncentrálnunk. Jó, hogy ilyen dolgok történnek, mert az azt mutatja, hogy törődünk egymással. Mindent megbeszéltek, minden rendben van közöttük. Mindannyian remekül edzettek és most az a lényeg, hogy minden energiánkat a következő mérkőzésre fordítsuk."

"Nem gondolom, hogy ez az eset megváltoztatná az emberek érzését Benzema iránt, mivel ilyen dolgok megtörténnek a labdarúgásban. A pályán, a meccs hevében sok mindent mondanak egymásnak a csapattársak. Nekem is mondtak hasonló dolgokat. És ezt nem azért hoztam fel, hogy elhessegessem a problémát, hanem azért, mert ez az igazság. Ez teljesen normális. Az a fontos, hogy megbeszélték, továbbléptek és mindketten a holnapi győzelemre fókuszálnak. Ismerem a médiát és az embereket, imádják az ehhez hasonló sztorikat. De azt is el kell mondanom, hogy gyakrabban fognak hasonlót látni, mert ez mutatja a csapat karakterét."

Vinícius Jr. fejlődése
"Még fiatal, de úgy gondolom, hogy fényes jövő áll előtte. Sőt, már a jelene is az. Keményen dolgozik, és úgy látom, hogy jó formában van. Egy gyerek, aki tanulni szeretne és fejlődni. Ez pedig az edzőnek és a csapatnak is jó."

Szuperliga
"Hallottam róla, de most nincs idő ezzel foglalkozni, mert háromnaponta meccset játszunk. Még arra sincs időd, hogy kiélvezz egy győzelmet. Számunkra most a holnapi bajnoki a legfontosabb. Én is és a játékosaim is úgy állnak hozzá, mintha ez lenne az utolsó meccsünk. Ettől függetlenül bármi megtörténhet, de most csak élveznünk kell a játékot, aztán majd lesz időnk beszélni más versenysorozatokról is."

Mentalitás
"Holnap nehéz mérkőzés vár ránk, és bárki is az ellenfél, a tét a három pont. Nem számít, hogy a Barcelona vagy az Huesca az ellenfél, ugyanolyan fontos három pontért kell megküzdenünk. A játékosok is ugyanígy gondolják."

Lucas Vazquez sokoldalúsága
"Jól ismerjük Lucast és a benne rejlő lehetőségeket. Bármelyik poszton képes játszani. Sajnos sok a hiányzónk a jobb oldalon, de a Barcelona és a Mönchengladbach ellen is remek teljesítményt nyújtott. Lucasnak van egy nagyszerű vonása, méghozzá az, hogy mindig pozitív energiákat hoz magával."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…