Végre pályára léphet a Hazard-Benzema-Asensio trió

Egy év csúszással, de újra életbe léphet Zidane eredeti terve.

Eden Hazard hosszú kihagyás után tért vissza a Mönchengladbach ellen. Pályára lépésével nemcsak az ő személye miatt vált veszélyesebbé a Real Madrid támadójátéka, hanem a csapattársak is jobban teljesítettek. Például Marco Asensio, aki a térdsérüléséből való visszatérése óta talán a legaktívabb perceit produkálta. Nagyon jó hír ez Zinédine Zidane számára is, hiszen végre egyszerre játszathatja őket: Hazard a bal oldalon, Benzema középen, Asensio pedig a jobb oldalon.

Az akció fedőneve: sérülés

De menjünk vissza egy kicsit az időben. Hazard tavaly nyáron új galaktikusként érkezett Madridba. Zidane terve az volt, hogy a Hazard-Benzema-Asensio támadóhármas újra látványos focit, gólokat és sikereket hoz a csapatnak. A 2019-es előszezon első felkészülési mérkőzésén pályára is léptek ők hárman a Bayern München ellen, de aztán a következő felkészülési meccsen jött Asensio súlyos térdsérülése, melynek következtében szinte az egész szezonra kidőlt.

Aztán a szezonból még csak két hónap sem telt el, 2019 októberében, a PSG elleni BL-találkozón Thomas Meunier belépője után Eden Hazard is sérülést szenvedett. Ekkor indult el a belga pechsorozata. Azóta, bár volt, hogy egy-egy meccsen pályára lépett, de valójában nem játszott huzamosabb ideig Hazard. Így a tervezett támadótrióból csupán Benzema maradt bevethető.

Amikor Hazard az első sérülése után visszatért, máris összeszedett egy rúgást a Levante ellen, és onnantól kezdve nem volt bevethető, sőt, műteni is kellett a bokáját. Bár a járványhelyzet és a bajnokságok felfüggesztése valamennyire segítette a belga felépülését, mégis újabb sérülést szedett össze a City elleni BL-találkozón.

Kedden 14 percet voltak a pályán mind a hárman, ez mindössze a harmadik alkalom, hogy ez megtörtént. Először a Valencia ellen töltöttek a pályán 8 percet, ez volt Asensio visszatérése, majd az Etihad Stadionban, a City ellen 22 percet játszottak együtt. A számokat összeadva még egy félidőt sem töltöttek együtt a pályán. Ez borzasztóan kevés idő ahhoz, hogy bármilyen következtetést le tudjon vonni Zidane a játékukról. Most azonban újra itt a lehetőség, és Zidane minden bizonnyal játszatni is fogja őket. A francia mester bízik benne, hogy ők hárman megoldják a csapat támadóproblémáit, például az Inter ellen.

Vinícius és Rodrygo nem pótolták a hiányzókat

Hazard és Asensio kidőlésével a két fiatal brazil, Vinícius Jr. és Rodrygo kapta meg a lehetőséget a bizonyításra. Feledtetni azonban egyikük sem tudta Hazard vagy épp Asensio hiányát. Vinícius utóbbi két mérkőzésen mutatott teljesítménye kifejezetten aggasztó volt. Talán túlságosan is. Hazard kiesésével megkapta a lehetőséget, hogy a kedvenc posztján, a bal szélen játsszon. De egy-két meccstől eltekintve nem sikerült folyamatosan meggyőző játékot mutatnia. Amikor meg elkezdett belelendülni, akkor jött a koronavírus-járvány.

Rodrygo helyzete más, mivel ő nem kapott annyi játéklehetőséget, mint Vinícius, főként epizódszerepeket szánt neki Zidane. Ha viszont Asensio és Hazard végre hosszabb távon is egészségesek lesznek és formába lendülnek, akkor a két brazilnak még türelmesebbnek kell maradnia.  

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK