Van Vini, van ’vidi’, de egyelőre elmaradt a ’vici’

Veni, vidi, vici, ahogy a latin szállóige mondja. A kis brazil jött, látott, de még nem nyert. A MARCA újságírója a Real Madrid támadójának helyzetét vizsgálta meg.

Amióta Vinícius Jr. betette a lábát Európába, kivívta magának Zidane bizalmát, és a Real Madrid rövid-, és hosszútávú terveinek részévé vált. Egyértelmű, hogy sokat adhat a csapatnak, de nem történik minden azonnal.

A brazil 20 esztendős, és sokak szemében nagy reménységként érkezett meg a spanyol fővárosba, de ahogy ez a nagy kluboknál lenni szokott, sokak számára csalódást okoz. Ez az elvárásokról szól. Van, aki egy fiatal, csodás dolgok véghez vitelében tapasztalatlan játékost lát, miközben van, aki egy sikeréhes, ám a felnőtt csapathoz hozzátenni alig tudó futballistát.

Senkit nem lehet hibáztatni ezért. Vinícius korán megmutatta tehetségét Madridban, egy rendkívül kreatív szélsőként feltűnve. Mindenesetre Eden Hazard sérüléseinek köszönhetően a blancók felfedezettjének vállára túl sokáig nehezedett túl nagy felelősség a csapat támadásai kapcsán.

Nem volt ideje arra, hogy kiforrjon, miközben még mindig ugyanazt a ravaszságot várják tőle, mint amit akkor láthattunk, amikor Solari csapatába először bekerült, viszont a védők már kezdik kiismerni őt. 

Vini

Cristiano Ronaldo folyamatos jelenléte a Real Madridnál megadta volna a lehetőséget Vini számára a folyamatos, nyomás nélküli fejlődésre, és egy olyan minőségi és tapasztalt játékostól is tanulhatott volna, mint a portugál. Viníciusnak nem volt ideje a legjobbtól tanulni. A Flamengóból egyenesen bekerült a katlanba, amit a blancók felnőtt csapata jelent, és azt várták tőle, hogy ő legyen az egyik legjobb játékos.

Ami a legzavaróbb, az az, hogy a támadónak számos olyan kvalitása van, amelyek segítségével azzá a játékossá válhatna, akire mindenki vár. Ebben az idényben megmutatta, hogy megvan benne a kellő bátorság és személyiség ahhoz, hogy feltörje az ellenfelek védelmét. Vinícius emellett jól is olvassa a játékot. Könnyedén képes megtalálni a területeket és a lehetőségeket, és pontosan tudja, hogy merre mozduljon annak érdekében, hogy a legnagyobb kárt tudja okozni a védőknek.

Mindenesetre addig, amíg gólokkal nem fűszerezi meg a teljesítményét, nem válhat azzá az ikonná, akire a blancóknak szükségük van. Véget kell vetnie a góltalanságnak, amely a Real Madridot az elmúlt időszakban komolyan sújtja.

A számok magukért beszélnek. Három gólja van hét mérkőzésen ebben az idényben, az előzőben pedig 38 meccsen jutott mindössze öt találatig. Lehet vitatkozni azon, hogy Vinícius javult-e az előző idényben, de 29 lövésenként talál be, és beszédes az is, hogy ő a blancók legeredményesebb játékosa az aktuális évadban.

Talán egy kis türelemmel végül minden a helyére kerül, de ami biztos, az az, hogy a Real Madridnak sürgősen szüksége van valakire, aki gólokat szerez, Vinícius pedig ezt a szerepet még nem tudta betölteni.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK