Egytől egyig: Borussia Mönchengladbach – Real Madrid (2-2)

Továbbra is várjuk az első idei győzelmünket a BL-ben, tegnap egyelőre csak a pontszerzés jött össze, az is csak a hajrának köszönhetően. Két meccs után így egy ponttal megyünk neki a hátralévő találkozóknak, és bár a továbbjutás még nem úszott el, sokkal jobb teljesítményre lesz szükség a folytatás során. Mi ismét megpróbálkozunk az értékeléssel egy tízes skálán, szigorúan szubjektíven.

Csapatok

Borussia Mönchengladbach (6)
A hazai csapat esetében a helyzetkihasználást említhetjük fő erényként, hiszen két nagyobb lehetőségüket is gólra tudták váltani. Az első félidőben különösen feltűnő volt, hogy jó helyezkedésükkel mennyire meg tudták zavarni a madridi támadásépítést. A hátsó négyesre szinte mindig jutott egy-egy ember, aki zárta a passzsávokat, így sokszor kínosan hosszú labdajáratásra késztették a madridiakat még a saját térfelükön. Középen ekkor minden utat lezártak, csak a szélen tudott megindulni a Real, főként Kroos illetve Asensio visszalépéseinek köszönhetően. Lucas beadásainak hatástalanítása nem okozott számukra nagy feladatot, illetve Vini megállítása sem bizonyult lehetetlennek, így egy-két kósza távoli próbálkozást hagytak csak a madridiaknak. A második félidőben még több gólszerzési lehetőségük adódott, meglőtték a másodikat is, és foghatják a fejüket, hogy a harmadikkal nem tudták lezárni a találkozót – minden esélyük megvolt erre. Aztán ahogy az Inter ellen is, most is elizgulták a végjátékot, így be kell érniük az egy ponttal.

Real Madrid (6)
Hiába a 90 percnyi mezőnyfölény, a döntetlen is csak nagy nehezen jött össze. A találkozó elején a szokottnál agresszívabban támadt le a csapat, és néhányszor meg is tudták zavarni a németeket, de ebben a 10-15 percben nem sikerült egy ilyen szituáció után sem betalálni. Bár tetszetős volt az agilis hozzáállás, a hazaiak számára komoly kontralehetőséggel kecsegtetett ez az időszak. Finomhangolással ez egy jóval hatékonyabb fegyvere lehetne Zidane-nak. Ezután Lucas volt porondon és a beadások. Elmebaj. Nincs CR aki helyből felugrik egy emeletnyit, teljesen felesleges beívelgetni, nem tudom mennyi mérkőzés még ahhoz, hogy erre ráébredjünk. Vininek semmi nem jött össze a másik oldalon, Benzemának vissza kellett lépkednie, hogy játékban legyen. Fede labdáiban és megindulásaiban volt élet, de forintos labdáját Asensio nem tálalta be Karim elé. A fordulást követően utóbbi fiatalember rögtön egy kapufával indított, majd Vini Fede visszatett labdáját lőtte bántóan közelről bántóan messzire. Jött a második Gladbach gól, a 61. percben pedig majdnem a harmadik is, szükség volt Courtois bravúrjára. Nagyon későn jöttek a cserék, de ezután jóval agilisabb lett a Real, a németeket letolták a pályáról. Modrić és Hazard is jól szálltak be, a fokozódó nyomás pedig meghozta a gyümölcsét. Egy jó Benzema passzból Hazard került helyzetbe a 74. percben, ha kicsit élesebb, biztosan betalált volna. A 87. percben Fede hosszúnak tűnő beadását Casemiro fejelte vissza, Benzema pedig akrobatikus mozdulattal talált be Sommer kapujába. A ráadásban pedig jött a pontot érő találat: Lucas biciklizett, Modrićhoz tálalt, aki nem lőtte el, beívelte Ramos fejére, aki lefejelte Casemirónak, neki pedig csak be kellett paskolnia a labdát. A madridiak dicséretet érdemelnek a végjátékért, a felzárkózásért, ugyanakkor látszik: van még mit rendberakni a játékunkon.

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Luka Modrić (8)
Nagyon későn érkezett, mégis vele kapott újult erőre a csapat. Ütemváltásai és játékintelligenciája egy magasabb szintre emelte a csapatot, ráadásul közvetlen szerepe volt az egyenlítést érő találatban is. 35 évesen is hétről-hétre bizonyítja, hogy ha lehetőséget kap, akkor bizony él vele. Nem ez az első remek teljesítmény tőle a szezonban, és vélhetően nem is az utolsó.

201028_modric

Thibaut Courtois (7)
Nem mondhatunk rá semmi rosszat, a góloknál tehetetlen volt, viszont ismét óriási bravúrral akadályozta meg, hogy végképp lezárják a meccset a németek. A jelenkori Real Madrid egyik legstabilabb pontja, akinek nehezen indult be itteni karrierje, de konstans jó teljesítményével a pályán beszélve állította maga mellé a szurkolókat.

Lucas Vázquez (5,5)
Nem az ő kritikája, hogy a beadásai jelentették egy jó ideig a támadásainkat. Haragudni nem tudok rá, kényszerposzton harcolt, aktívan kísérte a támadásainkat. Persze nem tekinthetünk el attól, hogy védekezésben többször hibázott veszélyes helyzetben, de semmiképp sem érdemes őt össztűz alá venni.

Raphaël Varane (5)
Kevés, kevés, kevés. Megint eléggé instabil volt hátul, nem is helyezkedett jól, sokszor magára hagyta Lucast a jobb oldalon, akinek eleve nem volt könnyű dolga. Nem igazán tudom tolerálni tőle a sorozatos gyenge meccseket. Ne legyen igazam, de Ramos visszavonulásával óriási bajban lehetünk, mert Varane soha nem fogja tudni átvenni a szerepét.

Sergio Ramos (6)
Bár ilyen mentalitással küzdene mindenki a pályán, mint ő. Kétgólos hátrányban folyamatosan kísérte a támadásokat, várta az érkező labdákat, és az egyik ilyenből tálalt fejjel pontosan Casemiro elé. Védekezésben neki is voltak sajnos elcsúszásai, de még így is a legstabilabb pontunk volt a hátsó négyesből.

Ferland Mendy (4,5)
Saját posztján az eddigi leggyengébb meccse volt a Real Madridban. Bár a találkozó elején még összeszedett tudott maradni védekezésben, támadásban nagyon sokszor volt pontatlan, adta el a labdát. Ahogy haladtunk a találkozó vége elé, az ő teljesítménye úgy romlott le folyamatosan. Egy meccsből azonban ne vonjunk le nagyobb következtetéseket, ez egyszerűen nem az ő estéje volt.

Casemiro (7,5)
Szeretném kiemelni: ha az első hatvan perc alapján kellene osztályozni, akkor az ötöst is karcosan érné el. Semmilyen részben nem vett részt a támadások építésében, nem helyezkedett úgy, hogy megjátszható legyen, kvázi nem volt értelme a pályán tartózkodásának. Aztán történt néhány dolog. Előbb egy óriási mentés a tizenhatoson belül, majd a hajrában egy nehéz helyzetben pompásan visszafejelt assziszt, és egy nagyon fontos gól. Megértem, ha sokan őt választanák a hajrá miatt a legjobbnak, de nem tudok eltekinteni a találkozó egészétől.

>>>Casemiro és Courtois mérkőzés utáni nyilatkozatát itt tudod elolvasni<<<

201028ee_case

Toni Kroos (5,5)
Az első harminc percben főleg miatta tudtunk egyáltalán átkerülni az ellenfél térfelére, hamar felismerte, hogy hátra kell lépnie, ha előrébb akarunk jutni. Egy szép távoli lövése jelentette jó ideig a találkozó legnagyobb madridi lehetőségét. Azonban a vártnál talán kevesebbszer tudott a kapu közelébe jutni, hiszen sokáig szépen zárta a Gladbach a középső területeket.

Fede Valverde (7)
Végig nagyon agilisan, és gólratörően játszott. Egy szép és fontos mentése volt a mi tizenhatosunkon belül, emellett gyönyörűen ugratta ki Asensiót, később pedig szépen tálalt Vini elé is. Ezekből nem sikerült betalálni, lecsúszott beívelése viszont góllal végződött. Idén kulcsemberré kell, hogy váljon, és még több támadó feladatot kell kapnia, mert nagyon jól áll neki.

Marco Asensio (6,5)
Látványosan játszott, de valahogy nem volt meg az összhang a társakkal. Egy kapufáig tudott eljutni, ha pedig beteszi azt a labdát Benzemának, lehet őt emlegetnénk a találkozó legjobbjaként. Így marad egy átlagnál jobb produkció, némi hiányérzettel.

Karim Benzema (6,5)
Egészen a gólig semmi extrát nem mutatott, ám azzal belógatta a levegőbe az egyenlítés esélyét. Szép mozdulattal talált be a kapuba, illetve Hazard-t is ügyesen találta meg egy köténypasszal.

201028_benz

Vini Jr. (3)
Nagyon-nagyon kevés ezen a szinten. Semmi nem jött neki össze, szenvedés volt nézni a produktumát. A hab a tortán a Fede passzából a világ végére kilőtt labda volt.

Cserejátékosok

Eden Hazard (6)
Biztató visszatérés a belgától. Jóval agilisabb volt, mint Vini, megindulásaiban, összjátékaiban több volt a potenciál. Nagy lehetőségét sajnos kihagyta, pedig az önbizalmának nem lett volna rossz egy visszatérős találat.

Rodrygo (-)
Nem kapott sok időt, pedig megnéztem volna legalább 20-25 percre, biztosan hatékonyabban segítette volna a csapatot.

Edzői értékelés

Zinédine Zidane (5,5)
A kezdővel nem igazán volt probléma, megfelelő összeállításban küldte fel a csapatot. A játék azonban továbbra is döcögős. Támadásban még mindig túl sablonos, védekezésben helyenként kaotikus. A cserékkel megint túl sokáig vártunk. Ennél több kell, ha se győzelem, se jó játék nincs, magától értetődően erősödnek fel a kritikus hangok.

>>>Zidane meccs utáni nyilatkozatát ide kattintva olvashatod el<<<
 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Jude Bellingham (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Manchester City elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Manchester City elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján. Kezdőcsapat 13. Lunin2. Carvajal22.…