Beszámoló: Mönchengladbach – Real Madrid (2-2): Döntetlen Németországban

A Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában a Real Madrid a Borussia Mönchengladbach vendégeként lépett pályára, és Benzema, valamint Casemiro góljával sikerült döntetlenre mentenie a mérkőzést.

A királyi gárdának sikerült egy pontot elhoznia Németországból. Zinédine Zidane együttese a 87. percig 2-0-s hátrányban volt, ekkor Benzema szépített, majd az utolsó pillanatokban Casemiónak sikerült a kapuba passzírozni a labdát, így megmentve a találkozót. Az első 45 percben a vendégek domináltak, és már a 15. percben sikerült komolyabb helyzetet kialakítani, azonban Benzema nem tudta értékesíteni Lucas Vázquez kiváló átadását.

A 29. percben Toni Kroos próbálta megtörni a gólcsendet, távoli lövését bravúrral hárította a hazaiak kapusa, Yann Sommer. Négy minutummal később Marcus Thuram szerzett vezetést a vendéglátónak, erős ballábas lövését Courtois nem védhette. A 38. percben Marco Asensio került helyzetbe annak ellenére, hogy kissé kisodródott, de Sommernek ismét sikerült kitornáznia a labdát.

Real Madrid

Asensio lövése a kapufán csattan

A spanyol támadó a második félidő első pillanataiban ismét az események sűrűjében találta magát, jobblábas kapáslövése a kapufán csattant, miután Neuhaus tisztázott a gólvonalon. Az 58. percben aztán még rosszabbra fordultak a dolgok, amikor Pléa lövését Courtois ugyan védte, de a labda Thuram elé pattant, akinek már csak a kapuba kellett passzolnia a labdát. A hazaiak ennél jobb helyzetbe nehezen kerülhettek volna, helyzetkihasználásuk közel hibátlan volt, előnyüket pedig tovább növelhették volna néhány minutummal később: Pléa egy az egyben vezethette Courtois-ra a labdát, a belga hálóőr azonban nagyszerű védést mutatott be.

Változtatások

20 perccel a rendes játékidő vége előtt Zidane Luka Modrićot és Eden Hazard-t küldte pályára Vini Jr. és Kroos helyett. A csapatnak sikerült a tizenhatosig beszorítani a Mönchengladbachot, és folyamatosan nyomást gyakoroltak a hazaiakra a szépítés érdekében. A 74. percben Benzema csodás passzal tálalt Hazard elé, a lövés azonban a háló rossz oldalát érte.

Őrületes végjáték

Csak a bolondok írnák le Európa legsikeresebb csapatát a nemzetközi kupaporondon, a csapat pedig ismét bizonyította ezen állítás létjogosultságát. Fede Valverde 87. percben beadott labdája Casemirót találta meg a hosszú oldalon, aki innen kanalazta vissza az ötösön álló Benzemának, a francia csatár pedig nem hibázott. Az egyenlítés sem váratott magára, a hosszabbítás utolsó momentumai hozták meg az áttörést. Modrić remek beadására Ramos érkezett és bólintotta a labdát Casemiro elé, aki nem habozott, a kapuba passzolta a labdát, így a Real Madrid megszerezte első pontját a Bajnokok Ligája idei kiírásában.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK