Zidane: Igazi csapatmunka volt, tökéletes teljesítményt nyújtottunk

A Real Madrid győzött a most futó idény első örökrangadóján, a királyi gárda 3-1-re győzött a Barcelona vendégeként. A találkozó után Zinédine Zidane állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

A mérkőzés

„Nagyon boldog vagyok, örülök a játékosaim teljesítményének. Ezt a győzelmet a csapat érte el. Tökéletes teljesítményt nyújtottunk. Csapatként kellett gondolkoznunk és ez egy nagyszerű alkalom volt erre. Ez csak három pont. Most is nyugodtnak kell maradnunk, különösen az elmúlt időszak kritikái után, össze kell tartanunk és játszanunk, amikor arra kerül a sor, ma pedig pontosan ezt tettük.”

„Mindent figyelembe véve nagyszerű teljesítményt nyújtottunk egy nagyon szélesen játszó csapat ellen. Jó meccs volt, megérdemeltük a győzelmet és büszke vagyok a játékosaimra azután, amit az elmúlt napokban mondtak róluk. Végtelenül örülök. Luka fantasztikus góljával bezárólag a csapat együtt mozgott, nagyon szorosan, egységesen, és örülök nekik, mert ők azok, akiknek teljesíteni kell a pályán. Örülnünk kell és élveznünk azt, amit ma itt elértünk.”

Igazságtalan bánásmód

„Nem tudok semmiféle igazságtalanságról. Végső soron ez nem változtat semmin és számtalanszor beszéltünk már erről… Annyit mondhatok, hogy büszke vagyok a játékosaimra. Úgy vélem, nagyszerű teljesítményt nyújtottunk. Egy olyan gárda ellen léptünk ma pályára, amely a saját otthonában nehéz feladat elé állít mindenkit. A második félidőben kettő vagy három lehetőségünk is volt a negyedik találatunk megszerzésére. Most jól ki kell pihennünk magunkat és a keddi mérkőzésre kell koncentrálnunk, mert mostantól ez a prioritás.”

Zidane

„A futballban bárki meg tud magyarázni bármit, de néha nincs semmilyen magyarázat. Az előző két mérkőzésünkön voltak problémáink, ez megeshet bármikor. Arra kell gondolnunk, amit ma tettünk és arra hajtunk, hogy megismételjük ezt. A két vereségünk előtt is jó meccseket játszottunk. Tavaly rengeteg nagyon jó meccsünk volt, és ehhez kell igazodnunk, ahányszor csak lehet, de néha ez is nehéz.”

Csapatba vetett hit

„Nem azért vagyunk itt, hogy elhallgattassuk az embereket. Hiszünk abban, amit csinálunk, együtt vagyunk, amikor kell és ma is ez történt. Csapatként funkcionáltunk, ha a védekezésről volt szó, kompakt, erős blokk voltunk, és egy olyan nyitott csapat ellen, mint a Barca két-három alkalommal is megtaláltuk a réseket, végül ez döntött.”

Ramos

„Ismerjük őt és azt, amit képvisel, nemcsak játékosként. Mindig pozitív hatása van a pályán és mindig a csapatban akarjuk tudni őt. Örülök neki is és a csapat teljesítményének is. A játékosok egymásért dolgoztak és rohantak. Megszereztük a három pontot és szerencsére Sergio sem érzet már semmit a korábbi sérüléséből.”

A tizenegyes

„Van egy játékvezető a pályán. Kiment megnézni az esetet és büntető ítélt. Sosem beszélek a játékvezetőkről, amit bonyolult és nehéz nem megtenni, és nem ma fogom elkezdeni. Látta az esetet és a sípjába fújt, ez minden. Függetlenül a tizenegyestől, szerintem megérdemeltük a győzelmet, mert mi alakítottuk ki az 1-3-as végeredményt, és még több gólt szerezhettünk volna. A Barcának is megvoltak a maga lehetőségei, de véleményem szerint megérdemeltük a győzelmet.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…