Ramos: Ez a győzelem fantasztikus hatással van a csapatmorálra

A Real Madrid 3-1-es győzelmet aratott a Barcelona fölött, köszönhetően Fede Valverde, Sergio Ramos és Luka Modrić góljainak. A találkozót követően Sergio Ramos és Thibaut Courtois nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Sergio Ramos

A mérkőzésről: „Ez a győzelem morális szempontból fantasztikus számunkra, különösen az előttünk álló mérkőzések fényében. Most boldogok vagyunk és kiélvezzük ezt, de hosszú út áll még előttünk. Győzelmet aratni egy el Clásicón, különösen idegenben, hatalmas öröm.”

"Ez van akkor, ha a világ legjobb játékosai ellen játszol. Védekezésben kiváló csapatok vagyunk és nagyon tiszteljük egymást. Nagyon motiváltan léptünk pályára és elértük azt, amit kitűztünk magunk elé – gólokat szereztünk. Ha nem tévedek, az első félidőben többet volt nálunk a labda, majd a második játékrészben, a második gólunk után úgy döntöttünk, hogy átadjuk a területet és egy tömbként védekezünk. Összességében nagyon jó volt, különösen a csapatmorálra gyakorolt nagy hatást.”

A tizenegyes: "Megfogta a mezem ahogy felugrottam, ez teljesen tiszta. Nem hinném, hogy igazságos dolog megvádolni a játékvezetőt egy jogos ítélet után. Azért vannak ott, hogy a legjobb tudásuk szerint vezessék a találkozót. Néha jól ítélnek, néha nem, ezzel együtt kell élnünk. A büntető után kihasználtuk az ellenfél megingását, így megszereztük a harmadik találatot és őriztük az eredményt.”

Kétségek a csapat kapcsán: „16 szezont töltöttem eddig a Real Madrid keretében, és ha zsinórban két meccset elveszítünk, az már krízisnek számít. De ne változtathatjuk meg a céljainkat, folytatnunk kell a pontok gyűjtését és jól kell szerepelnünk a Bajnokok Ligájában. Figyelmen kívül hagyjuk a kritikákat, mert ezek mindig csak hátráltatni akarnak bennünket. Nagyon jó érzés a rivális otthonában megszerezni a három pontot, de még mindig hosszú az út.”

Ramos

Egység: „A kommunikáció megkönnyíti a dolgokat. Az, hogy nincsenek szurkolók a stadionban, segít abban, hogy halld a társaid. Saját magunkért és a csapattársainkért játszottunk. A negatív energia sosem jó, de a tapasztaltak már tudják kezelni. Túl kell lépnünk ezen, ahogy nem töltünk három napot a győzelem ünneplésével, úgy nem fogunk sokáig keseregni egy vereség alkalmával sem.”

Személyes erőfeszítések: „Kérdéses volt a játékom a sérülésem miatt, de az volt a célom, hogy a pályán lehessek. Az orvosok azt tanácsolták, hogy pihenjek, és az elvégzett munka nagy segítség volt számomra.”

Higgadtság a tizenegyespontnál: „Nagyon boldog vagyok, hogy segíthetek elérni a győzelmet. Ahogy mindig mondom, nem az a fontos, hogy ki szerzi a gólokat, de remélem, sikerül fenntartani a jó sorozatomat.”

Courtois

A mérkőzésről: „A három pont magabiztosságot ad nekünk. Az emberek kételkedtek bennünk, de szerencsére a játékosok és az edző sosem tesz ilyet. Csapatként egységesek vagyunk. Kedden a Bajnokok Ligájában lépünk pályára és ott is győznünk kell. Nagyon boldogok vagyunk, de most a keddi mérkőzésre kell gondolnunk.”

„Gólokat szereztünk, megtettük, amit kitűztünk magunk elé és amit az edző akart, hogy megtegyünk. Jordi Alba képes veszélyt teremteni. Sokszor fut be üres területre, ma is így adott gólpasszt. A találkozó kiegyenlített volt és úgy vélem, volt néhány védésem. A második félidőben nem volt annyi tiszta helyzet, de betaláltunk a büntetőpontról, majd megszereztük a harmadik találatot is, habár Netónak is voltak szép megmozdulásai.”

Ismét a győzelem útján: „Küzdenünk kell ezért a címerért minden mérkőzésen és tudom, hogy mit jelent ez. Volt két rossz meccsünk és ma nagy akarattal játszottunk. Nagyon keményen dolgoztunk és ezt kell tennünk minden összecsapáson.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…