Beszámoló: Barcelona – Real Madrid (1-3): Nagy győzelem az El Clásicón!

A blancók remek teljesítménnyel, Valverde, Ramos és Modrić góljának köszönhetően múlták felül a Barcelona együttesét a Nou Campban. A Real Madrid az első, a Barcelona a 12. a tabellán.

A Real Madrid megérdemelt győzelmet aratott az idény első El Clásicóján. Zidane játékosai Valverde góljának köszönhetően vették át a vezetést egy rendkívül izgalmas első félidőben, amely döntetlennel zárult, ám a csapat remek második félidei teljesítményének köszönhetően Ramos és Modric is be tudott találni, katalán oldalról pedig válasz már nem érkezett.

A madridisták nem hibáztak az első helyzetüknél. Ez egy tökéletes akció volt, 24 passz előzte meg Valverde találatát. Benzema szolgálta ki tökéletesen az uruguayi középpályást, aki egy kis igazítás után kíméletlenül bombázott a Barcelona kapujába, így már a 6. percben vezettek a vendégek.

Real Madrid

A katalánok válaszára nem kellett sokat várni, szinte azonnal kiegyenlítettek. Jordi Alba lépett meg a bal szélen, beadását pedig Ansu Fati pöckölte a kapuba Courtois mellett, Ramos szorításában. Még tíz perc sem telt el a meccsből, de már két gólt is láthattunk. A félidőig az eredmény már nem változott, de mindkét oldalon akadtak még lehetőségek. A Barcelona oldalán Messi szerezhetett volna vezetést, ám Courtois bravúrral védte az argentin jobblábas próbálkozását. Egy perccel később Benzema került szembe Netóval, ám a tetszetős támadás végén a hazai kapus is remekül védett.

A második félidő két Barcelona-helyzettel kezdődött. Ansu Fati gurította el a labdát a hosszú oldali kapufa mellett az 52. percben, két perccel később pedig Coutinho fejelt nem sokkal a kapu mellé. A Real Madrid aztán szabadrúgáshoz jutott. Kroos küldte a labdát középre, Lenglet pedig a mezénél fogva lerántotta a fejelni készülő Sergio Ramost. A bíró a VAR segítségét vette igénybe, visszanézte a helyzetet, majd büntetőt ítélt. Ramos ismét higgadt volt, és magabiztosan értékesítette a tizenegyest, ezzel újra előnyhöz juttatva a Real Madridot. Érdekesség, hogy a sárga lapos figyelmeztetés elmaradt, így az egyébként egyszer már sárga lappal figyelmeztetett Lenglet végül a pályán maradhatott.

Fél órával a találkozó vége előtt a Real Madrid nem állt vissza, hogy tartsa a vezetést, továbbra is nyomás alatt tartotta a Barcelonát. Eltekintve a rögzített szituációktól, Zidane fiai szinte alig hagyták kibontakozni a Barcelonát, de több helyzetet is kidolgoztak. A 86. percben majdnem betaláltak, amikor Kroos próbálkozott, de a lövését, majd az ismétlését is Neto védte, szinte azonnal következett az újabb lehetőség, Lucas Vázquez passza után Ramos kísérletezett, de a kapus ismét a helyén volt, hatalmas bravúrral védett. A hosszabbítás pillanataiban Rodrygo gyűjtött össze egy szabad labdát, amely Netóról pattant elé, aki Vinícius próbálkozásánál robbant ki a kapujából, majd Modrić elé tálalt. A horvát aztán befelé indult, cselezett, majd jobb külsővel gyönyörűen helyezte a kapuba a labdát. Ez azt jelentette, hogy a mérkőzés végleg eldőlt, a Real Madrid pedig győztes El Clásicót ünnepelhetett, továbbá a tabella élére állt.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…