Beharangozó: Barcelona – Real Madrid: Az idény első klasszikusa

Elérkezett hát az idény első El Clásicója. A Barcelona és a Real Madrid 16:00-kor csap össze a spanyol bajnokság 7. fordulójában, három nagyon fontos pont megszerzésének céljával. Jelenleg pontosan ennyi a két csapat közötti különbség a tabellán.

Nézők nem lesznek a Nou Camp lelátóján, ám ez semmit nem von le a mérkőzés fontosságából, amelyet az egész világon nyomon követnek.

Szintén ez lesz az első alkalom, hogy a két csapat találkozik egymással a koronavírus okán elrendelt szünet óta. Március elején, nem sokkal azelőtt, hogy lényegében megállt a futballvilág, a csapatok lejátszották az utolsó El Clásicót, amelyre a Bernabéuban került sor, és ahol Zidane fiai örülhettek egy 2-0-s győzelemnek (Vinícius és Mariano talált be), melynek köszönhetően a tabella élére álltak.

Vini és Ramos

Zidane eddig 5 alkalommal látogatott a Nou Campba a Real Madrid edzőjeként (négyszer a bajnokságban, egyszer a Spanyol Szuperkupában), ám eddig még nem kapott ki egyetlen alkalommal sem. A veszélyekkel, amit az összecsapás magában hordoz, ettől függetlenül természetesen tisztában van. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy ez egy remek alkalom lehet arra, hogy a csapat visszatérjen a helyes útra, ehhez az egyik kulcsfontosságú történés Ramos keretbe való visszatérése lehet.

A vendégek oldalán Koeman először irányítja a Barcelonát El Clásicón, egy olyan, szokatlan helyzetben, ahol a két bajnoki esélyes a többiek mögött áll. A Real Madrid a 4. a tabellán, a Barcelona pedig a 10. Persze hozzátartozik az igazsághoz, hogy még csak hat fordulót játszottak le a bajnokságban, a Real Madrid öt mérkőzésen, a katalánok pedig mindössze négy meccsen léptek pályára, tekintettel arra, hogy BL-kötelezettségeik miatt később kezdték az idényt a többieknél.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…