Zidane sorsa a játékosai kezében van

Nem tartott sokáig, hogy elkezdjék kongatni a vészharangokat a Real Madridnál, két egymást követő vereség elképesztő mértékű pánikot okozott, a szombati El Clásico előtt pedig egyértelműnek látszik, hogy Zidane jövője a játékosok kezében van.

Az, hogy a Real Madrid nem csak a Cádiz, de a Sahtar ellen is alulmaradt, egy dolog. De az, ahogy összeomlottak, már egyáltalán nem fogadható el. A szurkolók között felütötték fejüket a kétségek, a blancóknál pedig nem sok esélye van egy edzőnek arra, hogy megalázó vereségeket szenvedjen. 

Néhányan attól félnek, hogy a dolgok még rosszabbra fordulnak a következő négy mérkőzésen, kezdve a Barcelona elleni bajnoki találkozóval. Ezt követően a Borussia Mönchengladbach, az Huesca és az Inter lesz a blancók ellenfele, és ezek a meccsek fogják meghatározni Zidane madridi jövőjét. Miközben közvetlenül senki nem beszél arról, hogy Zidane-t lecserélnék, legalább is a klubon belül nem, a javulás legkisebb jele nélkül nem lehet vakon megbízni az edzőben.

És itt jönnek képbe a játékosok. A következő meccsen jelentős javulásról kell tanúbizonyságot tenniük, be kell bizonyítaniuk, hogy a francia módszerei működnek, különben komoly döntés elé állítják Florentino Pérezt.

Zidane

A játékosok tudják, hogy az ő helyük teljesen biztos a spanyol fővárosban, egészen addig, amíg el nem fogadnak egy jó ajánlatot valahonnan, de az edző esetében ez nem így van.

Zidane nem gondolkodik a lemondáson, még mindig hisz abban, hogy ő irányítja az öltözőt, és el tudja érni, hogy komoly javuláson essen át a csapat ebben az időszakban. A 2020/2021-es idényben általa eszközölt változások meglehetősen meglepőek voltak, bár az igaz, hogy nincsenek már meg azok a játékosok és az a mélység a keretben, akikkel első edzői időszakában lehengerlő tudott lenni.

A nyári átigazolási időszak közel sem volt ideálisnak mondható a blancók számára, de Pérez meglehetősen hamar Zidane tudtára adta, hogy mi a helyzet, ő pedig elfogadta ezt, és erősen védi a játékosokat, akik rendelkezésére állnak, és akikkel keményen kell dolgoznia.

Zidane tudja, hogy a jövője a játékosai kezében van, viszont az látható, hogy nem minden kerettagban bízik meg feltétel nélkül. Nagyon rosszul jött neki Eden Hazard folyamatos kiesése, de nem tudta jól megoldani a kulcspozíciók rotációját sem.

Miután megszabadult azoktól, akiket nem akart a keretben látni (Ceballos, James, Bale), úgy tűnt, hogy ezzel önbizalmat ad a maradóknak, de valamiért ez sem működött.

Gyorsjavító módszer nincs, nincs lehetőség vészmegoldásként a játékospiacra lépni, és nincs olyan kiemelkedő fiatal az utánpótlásban, akit fel lehetne karolni, és aki 10 gólt szállítana, így Zidane-nak azzal kell főznie, amije van, és gyorsan meg kell oldania a problémákat.

Szintén nem elhanyagolható probléma a régi gárdájába vetett folyamatos hite, az egyetlen kivétel talán Sergio Ramos, aki remek teljesítményt nyújt, de Marcelo például bármikor is játszik, terhet jelent a csapat számára.

A Jović, Militão és Vinícius kapcsán folyamatosan jelen lévő kétségek tovább gyengítettek az öltöző önbizalmán, de Zidane nagyon számít arra, hogy a brazil fiatal megvillantja tehetségét az El Clásicón, Vini pedig tökéletesen tisztában van ezzel.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK